DRIVR

Film: Magnus ‘911’ Walker – Urban Outlaw

Ziehier een documentairefilm die elk zichzelf respecterende Porschist (en zo hebben we er blijkbaar een heleboel op deze site) gezien moet hebben. Meer all-round DRIVRs doen er goed aan na de eerste tien minuten door te zappen naar pakweg 22:10, wanneer de fashion-talk plaatsmaakt voor het echte rijwerk – met zowaar een filosofische benadering van hoe een perfect ritje aanvoelt. Laat ons gerust weten of je het met de visie van deze urban outlaw eens bent…

Share Button

9 Responses

 1. Thierry 911 says:

  STRAF! Bijzonder jaloers op die levensstijl (en zijn collectie natuurlijk). Ik krijg trouwens de indruk dat het daar echt nog the land of the free is. Van zo’n wegen en landschappen kunnen we enkel nog dromen.

 2. Ken Divjak says:

  Kan iemand mij even uitleggen waarom “de ’64 de moeilijkste is om vast te krijgen”?

  • Stijn says:

   Héél eenvoudig, in ’63 werd de 911 voorgesteld maar omwille van beperkte financiële middelen (Porsche had net koetswerkenbouwer Reuter overgenomen en zat wat krap bij kas) werd de productie pas in de loop van ’64 opgestart. Dat eerste jaar (typisch moeizame opstart nieuwe productielijn) liepen er nog slechts weinig van de band (sommige bronnen spreken van slechts 232 stuks), van wat Porsche intern nog de 901 noemde. Er zijn ook uiterlijk kleine verschillen tussen een ’64 ‘901’ en een latere 911 (geen ‘911’ logo op de achterklep, verschillen bij schakelaars, roosters, motorruimte,…). Zo’n vroeg exemplaar, dat dan nog duidelijk wat anders is dan latere soortgenoten, hebben van een icoon zorgt ervoor dat liefhebbers diep in de buidel tasten. Bovendien mag je voor diverse klassieke rally’s slechts met een wagen starten tot ’65, wat vroege elfjes, de meest moderne wagens die je hierbij kan inzetten, erg geliefd maakt!

   Info over een Belgische ’64 901:
   http://www.atico.nl/camelot/porsche64.html

 3. vdsmichiel says:

  “Een 911 is relatief simpel, veel meer dan wat sleutels, schroevendraaiers en een grote hamer heb je niet nodig”, zegt hij, maar hij heeft toch maar een ferm atelier te zijner beschikking!
  Toch weer een klein plasje kwijl van mijn bureaublad moeten vegen na het bekijken van zijn speelgoed…

 4. Geert says:

  Die Belgische ’64’-er staat inmiddels bij Porschecentrum Gelderland, ben er onlangs even omheen gelopen. Wat een heerlijk pure auto is dat.

Leave a Reply