DRIVR

SlideShow: Jaguar E-Type (Top Gear)

E-Type OTSOpenbaringen komen altijd onverwacht. Zoals die nacht, nog niet zo lang geleden, toen ik onderweg naar de stamkroeg plots oog in oog stond met een Jaguar E-Type Open Two Seater in wat ze in zijn geboorteland zo treffend “mint condition” noemen. Nu waren de hemelse lijnen van de Britse roadster mij niet vreemd, maar dat weerhield mijn onderkaak er niet van ongecontroleerd open te zakken, toen ze zich eenmaal in vlees en bloed aan mij presenteerden.

Het enige wat ik aan die close encounter heb overgehouden, is een mooie herinnering, een nieuw levensdoel en een crappy smartphone-shot. En dat deed me terugdenken aan de fotoreportage waaraan ik me enkele weken eerder had vergaapt op de Top Gear-blog. Als tv-programma zet Top Gear al jarenlang de standaard qua beeldenpracht, en blijkbaar moeten de overige takken – magazine en website – tegenwoordig niet meer onderdoen. Of zo blijkt toch uit de reportage waarvan sprake, over een bezoek aan de Goodwood Revival in – je raadt het – een E-Type. Dus moést ik deze reeks gewoon met het DRIVR-publiek delen. Omdat je nooit genoeg E-Type kan gezien hebben. En omdat de mooiste auto aller tijden beter verdient dat een crappy smartphone-shot.

TIP: Klik op de eerste foto en blader slideshowgewijs met de pijltjes!

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Goodwood Revival

[Meer foto’s en Revival-verslag op TopGear.com]

Share Button

3 Responses

 1. Stijn says:

  +1
  Die looks, de topprestaties (voor die tijd) en de prijs ivm de toenmalige concurrentie. Nog wat straffer dan de F-type die we vandaag de dag voorgeschoteld krijgen (mooi maar niet zo hemels, niet de snelste, wel duur…).

  • Flaminia says:

   De E-type was wel zeer scherp geprijsd, maar kijk naar de materialen, de kwaliteit en de afwerking en je begrijpt al beter hoe ze dit bereikt hebben. Ik was helemaal weg van de de E-type, tot ik een meeting bijwoonde op Brooklands… Er waren wel mooi gerestaureerde bij, maar geen één die de “tand des tijds” met glans heeft doorstaan. En “voormalige eigenaars” weten nog goed dat ze de radiator moesten vervangen met een koperen model om het beest koel te houden… onder andere!

 2. Pieter Fret says:

  Bij Top Gear lijken ze trouwens altijd iets meer te kunnen als het over hun nationale trots gaat:

Leave a Reply