DRIVR

UPDATE:
Het (kleine) Autosalon van Brussel 2013: De Moeite ?

TIP: Onze FotoSpecial al gezien?

Donderdag om 8 uur stipt staat DRIVR aan de poorten van de Heizel om ook dit jaar weer na te gaan wie wat doet in de Belgische autosector. Stem je browser, smartphone of tablet dus gerust af op onze Facebookpagina en op de Twitter-accounts van redacteurs Pieter, Ken en Wim. Zin om zelf te gaan? Dat kan van vrijdag 10 januari tot en met zondag 20 januari. Nog niet overtuigd? Hou dan volgende feiten in het achterhoofd…

 

Het ‘kleine’ salon is minder interessant dan het ‘grote’, want:

Het bulkt niet bepaald van de premières. Wereldpremières vallen er niet te bespeuren (die worden voorbehouden voor de high rollers zoals Detroit volgende week), en ook het aantal Europese premières is relatief beperkt: MINI pakt uit met de Paceman John Cooper Works All4 (na de première in Detroit volgende week), BMW met de gefacelifte Z4 (idem) en met de 320d Touring EfficientDynamics. En daarmee hebben we zowat alle hoofdvogels afgeschoten.

De klemtoon ligt nog steeds op bedrijfswagens, lichte vrachtwagens en vrijetijdsvoertuigen. Ook motoren en fietsen palmen dit jaar enkele hallen in. Dat betekent dat constructeurs niet altijd hun volledige gamma meebrengen, en de standen vaak aanzienlijk kleiner zijn. De meeste luxemerken laten dit jaar zelfs grotendeels verstek gaan (tenzij voor het initiatief hieronder), terwijl de beursbabes na enkele incidenten vorig jaar zediger gekleed moeten gaan.

Liefhebbers van supercars moeten tot het weekend van 18 januari wachten. Dan gaat de tweede editie van het evenement Dream Cars For Wishes van start, en steun je met een extra toegangskaart van zeven euro de Make-a-Wish stichting. Zo krijg je niet alleen een topselectie exotica voorgeschoteld (de nieuwe Porsche Cayman gaat er zijn, de Aston Martin One-77 ook?), maar maak je ook een ziek kind gelukkig. Mooi is dat.

 

Toch is het salon van Brussel ook dit jaar een bezoekje waard, want:

Ook dit jaar staan er DRIVRs die ons octaanhart sneller doen kloppen: zo maken de Jaguar F-Type, de Range Rover 4 en de Nissan Juke Nismo er hun Belgische opwachting. In totaal zouden er zelfs zo’n 80-tal Belgische premières staan, terwijl FIAT zowaar uitpakt met een knipoog wereldpremière. In Brussel wordt namelijk voor het eerst de 500S getoond; een sportief aangeklede versie die schippert tussen de gewone 500 (qua techniek) en de Abarth (qua looks).

Op hot hatch-gebied zijn er eveneens enkele smeuïge Belgische premières: de nieuwe Clio RS maakt z’n opwachting, en kan op de Heizel al meteen de degens kruisen met de Peugeot 208 GTI en de langverwachte Ford Fiesta ST. Want ondanks een zwaar tegenvallend 2012 blijft het salon hét moment bij uitstek om koopjes te doen. Vergelijken, onderhandelen en de kleine letters lezen is dus de boodschap.

[Meer info: Autosalon.be]

Share Button

2 Responses

  1. Ken Divjak says:

    Eigenlijk wel sneu dat twee van de vier Europese premières (de Mini Paceman JCW & BMW Z4 facelift) pas morgen dinsdag 15/01 hun opwachting maken.

    De op de site van het autosalon aangekondigde BMW M6 Gran Coupé
    & BMW Z4 Zagato Roadster staan er bij mijn weten helemaal niet – of komt daar morgen ook verandering in?

Leave a Reply