DRIVR

ANTWOORDEN: Jullie Favoriete Driving Roads in BE

TIP: Topwegen kunnen nog altijd toegevoegd worden via de commentaren

Vorige week vroegen we naar jullie favoriete stuurmanswegen dicht bij huis. Alle antwoorden die met een Google Maps-link gepaard gingen, hebben we nu gevisualiseerd op één kaart. Wie z’n route graag op de kaart aangevuld ziet, mag ons nog steeds een linkje bezorgen. En wie wilt weten waar de favoriete driving roads van onze lezers zich bevinden, die scrollt gewoon door onderstaande kaart. Handig, toch?


DRIVR – Driving roads weergeven op een grotere kaart

Onze voorspelling dat de meeste van die wegen zich over de taalgrens zouden bevinden, bleek te kloppen. Lezers Pieter en 1-11 zagen het zelfs nog iets ruimer, en suggereerden enkele genietbare stukjes weg in het Groot-Hertogdom Luxemburg en in Frankrijk. Lezer AnthonyG was het toevallig genoeg eens met ondergetekende, maar prefereert mijn route in de Oostkantons liefst omgekeerd en voegt er nog een stukje met twee haarspeldbochten aan toe. Voor de rest blijken vooral de provincies Namen en Luxemburg populaire DRIVR-bestemmingen: als 1-11 niet rondrijdt in Frankrijk, geeft hij z’n DRIVR het liefst de sporen tussen La Roche en Houffalize. Ook lezer bAAx gaf ons verschillende suggesties in Wallonië, net als DRIVRs Pieter en Ken.

Jouw favoriete stuurmansweg ook op de kaart?
Bezorg ons een Google Maps-link en we voegen hem toe!

Share Button

7 Responses

 1. Jeroen Thys says:

  En nu dus dat roadbook met (on)gemeterde bol-pijl nog, he… 😉

 2. Martijn says:

  Ook mooi, het stuk tussen Rouchehaut en Bouillon: http://goo.gl/maps/aRnLB – te zien in deze video: http://www.abhd.nl/video/mini-roadster-jcw-vs-toyota-gt86/

 3. Duckie 'RS says:

  Kennen jullie deze al?

  http://www.favoroutes.com/

  [Via Daggie]

 4. Thomas says:

  Ik gebruik deze site:

  http://gpstracks.nl/motorroutes-belgie.php?id=1905

  Daar kunt ge een gpx bestand downloaden om rechtstreeks te importeren in een garmin of tomtom gps.

  Die route op die url is ook wel mooi. Allemaal langs kasteeltjes, gaat even in Frankrijk. Ideaal toertje voor de moto ;-).

Leave a Reply