DRIVR

VRAAG: Toon ons de Beste (Buitenlandse) Autosites!

In klassieke mediatermen is het very not done om over concurrentiële media te praten op je eigen kanaal. Aangezien het evenwel 2013 beter is dan 1993, lijkt ons die regel niet meer van toepassing. Sterker nog: ditmaal vragen we bewust naar jullie favoriete websites naast DRIVR.be. Maar om te zorgen dat de comments hier niet volslibben met Belgische URL’s die de kans schoon zien om zich te laten gelden, concentreren we ons op buitenlandse websites – of het nu Nederlandse, Nicaraguaanse of Nieuw-Zeelandse zijn.

Knipsel

Persoonlijk ben ik weer erg onder de indruk van Jalopnik. Die ‘weer’ staat er trouwens bewust, aangezien het redesign van begin vorig jaar mij zo hard heeft doen afhaken als de recente opknapbeurt mij weer heeft teruggebracht. Komt ervan als je je website laat stileren door een krantenontwerper, zeker? Maar soit: het Amerikaanse autoblog staat er weer, en ditmaal sterker dan ooit met een nieuwe missie:

The site seems different today because it is different. Not only have we entirely redesigned the way this site looks, we’ve changed the way it operates. Yesterday, you were a reader and a commenter. Today you can be a writer, an arbiter, an editor, and a publisher. You’ll still read, but now you can also contribute.

En dat is eigenlijk wat ik altijd voor DRIVR in gedachten heb gehad met onze gastbijdrages; een manier om lezers ‘serieuzer’ te laten deelnemen dan via een onderbouwde reactie. Dat er uit die bijdrages al eens een nieuwe auteur kan opstaan, is een deur die zowel Jalopnik als wij openhouden. Doe daar nog bij dat het Gawker-team niet te beroerd is om keet te schoppen, zich weinig of niks van mediaconventies aantrekt en ook nog eens de meest gevarieerde autocontent op het web brengt, promoveert hen dus tot mijn favoriet van het moment.

Maar laat dat jullie niet tegenhouden om andere buitenlandse autosites te nomineren!

Share Button

28 Responses

 1. Mattehh says:

  Ik breng regelmatig een bezoekje aan drivr.be, voor de serieuzere topics en deftige tests. Voor tussendoortje neem ik echter graag een kijkje op autoblog.nl.

 2. Fréderic Louis (via FB) says:

  http://phatdish.org is een van m’n favoriete fotoblogs, zeker de moeite.

 3. Loek says:

  Amerikaanse site met héél veel autosportnieuws van de VAG: http://oneighturbo.com/
  Binnenkort nieuwe website met héél véél nieuwigheden!
  Ook te volgen op twitter, fb, you tube en G+.

 4. Hans Verheyen (via FB) says:

  http://www.autoweek.nl

  • Ken Divjak says:

   Een goede (auto)vriend van me is er even enthousiast over, Hans – al zie ik de magie van Autoweek (nog) niet helemaal in.

   Wat vind je er zo bijzonder aan?

   • Stijn says:

    Waar elders vind je met een eenvoudige click alle gegevens betreffende wagens van de laatste twintig jaar, (beperkte) testverslagen van oudere (tweedehands interessante) modellen en flink wat gebruikersreviews (zo weet je hoe het echt is een bepaalde wagen te bezitten). Voeg daar nog wat filmpjes betreffende o.a. rolbankmetingen aan toe en je hebt een puike site! (ondanks de triestige nieuwtjes op de homepage)

    Nieuws haal ik dan ook van autoblog.nl, leuke artikels van drivr en pistonheads en echte diepgaande info van gespecialiseerde fora (voor porsche bv porscheforum.nl en rennlist), de kennis die liefhebbers, die dagdagelijks met hun specifieke hobby bezig zijn, hebben vind je nergens…

 5. ichi says:

  sorry nog eentje als je eens 7000 foto’s van classics wil zien 🙂
  http://www.flickr.com/photos/auto-clasico-mallorca/

 6. Wim Bervoets says:

  Ik betrap mezelf erop de laatste tijd regelmatig naar SniffPetrol te surfen. Altijd al een zwak gehad voor satirische sites zoals The Onion en de Rechtzetting omdat ze de sérieux altijd subtiel weten te doorprikken. Blij dat de autosector ook zoiets heeft, al was het maar om ze alert te houden:

  http://sniffpetrol.com/2013/02/20/audi-loses-control-of-model-range/

  Om het met de woorden van de Amerikaanse postmoderne denker Homer Simpson te zeggen: “It’s funny ’cause it’s true!”

 7. Bileaf says:

  Ik ben wel liefhebber van
  http://www.autoevolution.com/

  zo zijn hun tests voorzien van een hele hoop uitstekende foto’s zoals bij de McLaren MP4-12C:
  http://www.autoevolution.com/testdrive/mclaren-mp4-12c-test-drive-2013/i-6214.html#sjmp

 8. Droopy says:

  Deze geven niet direct het actuele nieuws, maar zijn voor elke petrolhead zeer interessant.
  Voor al het lekkers dat te koop staat: http://www.classicdriver.com/uk/1000.asp
  Voor alles wat weg staat te roesten: http://www.carsinbarns.com/index.html
  Voor wie ooit een trip naar het automekka van Italië plant: http://www.motorvalley.com/

 9. Gideon says:

  Hier raak je uren mee kwijt:
  http://www.asphaltheritage.com

  Wat ik eigenlijk nog mis is een website met goede automotive longreads…

 10. NDP says:

  http://autozine.org/ – gewaardeerde reviews, éénmansproject van Mark Wan (zie vooral Technical School, maar is aan modernisering toe)

Leave a Reply