DRIVR

Video: The world’s most beautiful Ferrari 308 GTB

thumbIk geef toe dat ik nooit echt wild ben geweest van het Ferrari-trio 208/308/328. Reden? Er stond een miniatuurtje van de 288 GTO in de slaapkamer. En dan valt zo’n surrogaatontwerp met dito motoren nogal slapjes uit. Met de jaren ben ik echter wat bijgedraaid. Al was het maar omdat de GTO al even onrealistisch als zeldzaam is. De voorwaarde is wel dat het om een gesloten berlinetta gaat. Net zoals de protagonist in volgende video.

Share Button

9 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Bovenstaande classic of onderstaande futurist?

  • Pieter Ameye says:

   Eerlijk gezegd een lastige vraag. Het design van de F12 laat mij eerlijk gezegd nogal koud. Dan toch maar het oude hobbelpaard… op voorwaarde dat het een GTB is.

 2. heidekonijn says:

  Never-meet-your-heroes gewijs was ik nogal underwhelmed van een 308.
  Een 355 gaat tegenwoordig voor evenveel, en overtreft wat mij betreft op alle vlakken. Geluid, precisie en prestaties zijn van een andere categorie.

  Money no object zou een F12 nog niet kunnen, tenzij op een eiland zonder buren of sociaal contact.

 3. Wim Bervoets says:

  Ik heb ook zo’n zwak voor de 355. F12 of 308 vind ik ook een lastige vraag. Van de 308/328 ben ik nooit helemaal wild geweest, maar het blijft wel een 80s-icoon en ik heb m’n Ferrari’s liefst mid-engined. Dus misschien toch het 80s-duo.

  • Stijn says:

   +1
   De F355 is ook voor mij de laatste (samen met de Marenello) van de grote Ferrari’s waar duidelijk niet alleen de windtunnel maar ook de designers nog inspraakrecht hadden. Tevens waren (EU-)regelgevingen nog niet zo verstikkend, een sportwagen mocht dus nog gewoon luid en speels zijn en tevens zijn neus laag bij de grond hebben (een groot verschil met al die hoge ‘neuzen’, omwille van voetgangersveiligheid, vandaag de dag). Koppel dat aan redelijk moderne techniek en mijn voorkeur voor sportwagens uit de jaren ’90 (F355, 550, 993, 968, BMW 850, Esprit V8, NSXX, F1,…) is haast vanzelfsprekend…

   Ondanks alles is een keurige 308, met juiste velgjes, dakspoiler en in het juiste kleur ook niet te versmaden, mooiste 308 GTB die ik ooit heb gezien:


 4. AnthonyG says:

  Ik ben wel fan van de 308 (GTS), het lijkt me een bereikbare manier om een ferrari te bezitten en te rijden.

  Dat een Dino dat ook is, ja, maar dat is dan weer geen cabrio en heeft alles behalve zo’n mooi design.
  Een snelheidsmonster is het ook niet, maar 250 pk, een V8 en 4 carbs moeten toch een leuke beleving zijn.

 5. Pieter Fret says:

  De 308 is naar mijn mening de mooiste Ferrari die (relatief) betaalbaar is. Natuurlijk wil je eigenlijk een 288 GTO, maar laten we even realistisch blijven 🙂

  Een 355 is ongetwijfeld beter in elk opzicht, maar ik zou er niet mee durven buitenkomen – veel te patserig, zoals eigenlijk alle Ferrari’s sindsdien. Ik weet dat dat het punt een beetje is, maar da’s niet mijn ding.

  Maar ja, de aankoopprijs is één ding, verzekering, onderhoud en verbruik nog iets heel anders. Ik zou er persoonlijk niet aan beginnen (tenzij ik ooit zo loaded ben als de keurige heer in de video – maar dan had ik een andere carrière moeten ambiëren) 😉

Leave a Reply