DRIVR

VRAAG: Waar Ligt het Verborgen Octaanerfgoed in de Lage Landen?

thumb_nijvelOf ik niet nog een of andere plek wist, vroeg head honcho Ken me onlangs. Een die de DRIVR-sfeer ademt maar die niet zo algemeen bekend is als Autoworld, Francorchamps, Zolder of Mettet. “Weet je wat? We vragen het gewoon aan onze lezers”. En of onze chef van aanpakken weet. Over aan jullie dus, om circuits, musea, cafés, restaurants en nog veel meer op te lijsten waar de octaangeschiedenis van afdruipt – of nog geschreven wordt.

Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord van het circuit van Nijvel, tot ik er vorig jaar met collega Pieter heen trok voor foto’s van de XFR – om tot de vaststelling te komen dat nu ook de laatste stukjes circuit onherroepelijk tot KMO-zone zijn gebetonneerd. Een ander voorbeeld is dan weer het Abarth Works Museum in Lier. Toen ik me onlangs afvroeg wat er eigenlijk van de oude Abarth-garage van Guy Moerenhout in Mortsel geworden was, was ik niet weinig verbaasd dat de man al zes jaar een eigen Abarth-museum runt.

ace_cafe

Tot slot denk ik ook nog aan La Fontanella, een Italiaans restaurant in Zandvoort, waar ik na m’n M5-avontuur belandde en waar de foto’s van beroemde racers uit de jaren 70 aan de muren hangen. En zo moeten er beslist nog plekjes zijn: vergeten circuits, kleine musea, horecazaken of varianten op het Londense Ace Cafe in eigen land, Nederland of – waarom ook niet – Luxemburg. Over aan jullie!

Share Button

5 Responses

 1. Jarno says:

  Dit lijstje al eens gezien?
  http://www.aerialf1.com/europe/belgium/

 2. Fastflupke says:

  Niet oud maar zeker een bezoekje waard:

  Louwman museum in Den Haag (NL)

 3. Ken Divjak says:

  Absoluut, Fastflupke – vandaag nog geweest voor een reportage…!

  Dit staat ook nog op mijn bezoeklijstje:

  http://www.clubdesv.org/ACCUEIL.html

 4. Steve Gerard says:

  het ter ziele gegane Mandes circuit in Ingelmunster. Vroeger reed men daar rallycross, ovalracing en een rallysprint. Het circuit ligt er nog in redelijk goede staat bij. Verder heb je nog de gebruikte rallycross circuit’s Maasmechelen, Arendonk & Valkenswaard in Nederland

 5. car-nut says:

  Restaurant Minerva in Wilrijk

Leave a Reply