DRIVR

Video: Enjoying the (VTEC Lotus Elise) Limits

thumb_enjoyingthelimtsDe officiële titel van deze videoreportage luidt ‘Tim Schrick & Sven Kueenle Enjoying the Limits‘. Niet op de flank van een zwarte piste (zoals Kueenle zou doen), wel op een smalle testbaan (die Schrick op het lijf geschreven staat). De pro-skiër is namelijk niet tuk op de bitsige afstelling van zijn VTEC-aangedreven Elise, terwijl de pro-racer demonstreert dat het gemakkelijk anders én genietbaarder kan. Te beginnen met een set budgetbanden op stalen velgen…

Share Button

6 Responses

 1. Duckie 'RS says:

  Über-cool die RC30, D16RR, … op de achtergrond in de interviews.

 2. heidekonijn says:

  Top filmpje, bedankt!

 3. vdsmichiel says:

  Wat ik mij bovendien ook al eens afgevraagd heb met betrekking tot het niet opgehangen gewicht: zou een stalen velg van pakweg 16 duim met een band met profielhoogte 55 niet lichter zijn dan een achttienduimer uit een aluminiumlegering met een XXX/45-band errond?
  Ik heb de gelegenheid nog niet gehad om het eens te wegen. Iemand wel?

  • Benny Herdewyn says:

   De meeste alu velgen die je op ‘normale/lease’ auto’s ziet zijn gegoten en alleen voor de looks: dikke wanden en doorgaans hoger gewicht. Ik heb mijn winterwiel en zomerwiel eens gewogen en ik meen mij te herinneren dat het winterwiel zo’n 1,5kg lichter was (stalen velg) dan een gegoten alu exemplaar voor de zomer.
   Pas als je spreekt over gesmeede alu’s (en dito prijzen) zal je gewicht winnen.

 4. Zo, dat is gaaf zeg.
  Misschien dat de wielkeuze idd wat mensen aan het denken zet over functioneel vs looks.

 5. Pieter Fret says:

  Interessant filmpje, maar op zich niets nieuws natuurlijk. Dit is precies het recept dat de GT86/BRZ (en eigenlijk ook de MX-5) gebruikt: relatief smalle, hoge en niet-prestatiegerichte banden gecombineerd met een vergeeflijke ophanging om spelen in het grensbereik toegankelijker te maken.

  Een ideale combo voor de fun, maar reken maar dat de Lotus (of om het even welke andere wagen for that matter) veel sneller is op de grote velgen met sportrubber. ‘t Is maar wat je ermee van plan bent he.

  Had bAAx trouwens niet de ophanging van zijn Elise aangepast? Benieuwd naar zijn bevindingen.

Leave a Reply