DRIVR

RetroTip: Coca Cola Drive-In Movies

‘Bestaat dat nog?’ was een van de meest gehoorde reacties toen we zeiden dat we naar een drive-incinema waren geweest. En of dat nog bestaat: in Mechelen kun je deze zomer zowat elke avond een filmpje meepikken in openlucht, zonder daarvoor uit je vierwieler te moeten stappen. De enige voorwaarde om er optimaal van te kunnen genieten is uiteraard mooi weer, maar dat lijkt de komende dagen alvast geen probleem.

2013_coca_cola_drive_in_movies_01

Helaas was dat wel een probleem toen wij het gingen uitproberen: of het nu oude wijven dan wel pijpenstelen regende, we zien nog steeds elke drie seconden ruitenwissers op ons netvlies passeren als we aan de film terugdenken. Over het geluid hadden we dan weer absoluut niet te klagen: werden er tientallen jaren geleden nog kleine speakers naast je autoraam geplaatst, dan stem je nu bijzonder 21ste eeuws je autoradio af op een bepaalde frequentie, en krijg je de soundtrack kraakhelder in je interieur.

2013_coca_cola_drive_in_movies_042013_coca_cola_drive_in_movies_05

2013_coca_cola_drive_in_movies_032013_coca_cola_drive_in_movies_02

De drive-in is elke week geopend van woensdag- tot en met zondagavond en ligt in De Nekker, het sport- en recreatiedomein in Mechelen. Je rijdt gewoon naar de parking van het Utopolis-cinemacomplex en volgt daar de bordjes. De deuren gaan open vanaf 20u en de film begint rond 22u. Heb je een DRIVR die minstens 25 jaar oud is, dan rij je gratis binnen, anders betaal je zes euro. Het volledige drive-inprogramma vind je hier.

[poladroids: Wim Bervoets]

Share Button

4 Responses

 1. Yannick says:

  En als die DRIVR van minstens 25 jaar oud geen radio heeft? 🙂

  • Charles says:

   Hehe, ik zit ook met dat ‘probleem’. Ik zou een gewone radio op batterijen meenemen 🙂

   • Wim Bervoets says:

    Dat kun je inderdaad doen, maar je kunt ook te voet of per fiets komen en de film vanop een aangelegd strandje bij de bar bekijken. Ik vermoed dat ze dan wel speakers hebben staan voor de radioloze medemensen.

    • Pieter Fret says:

     Misschien zelfs een betere oplossing, want in veel sportwagentjes/roadsters zie je het scherm niet goed door de lage bovenrand van de voorruit.

     Absoluut een toffe ervaring om eens te doen, maar comfortabel film kijken is iets anders 🙂

Leave a Reply