DRIVR

VRAAG: De Beste Racegame voor je Smartphone?

Need For Speed was het videospel uit m’n jeugd. Daarna volgden de eerste edities van Gran Turismo, maar ergens op weg naar de achttien deemsterde m’n interesse voor spelconsoles en pc-games weg. Als ik nu nog een controller ter hand neem om te racen, is dat bij vrienden om de grote verkoopkleppers Gran Turismo 5 en Forza Motorsport 4 te spelen. Tot ik in de lokale app-winkel de ideale timewaster ontdekte…

rr_2

Real Racing 3 is de naam van mijn meest recente favoriete tijdverdrijf, en de makers van de app behoeven alvast geen introductie: Electronic Arts. De opzet van het spel is eenvoudig: met je startbudget koop je een auto, en door wedstrijden te racen speel je steeds meer kampioenschappen en andere auto’s vrij, die je met je verdiende credits kunt kopen. Heb je een wifi- of 3G-verbinding wanneer je de game speelt en heb je je Facebook-account aan het spel gelinkt, dan kun je via Time Shifted Multiplayer (in uitgesteld relais) racen tegen Facebookvrienden die de app ook hebben. Zonder verbinding rij je gewoon tegen virtuele tegenstanders.

EA is erin geslaagd om allerlei licenties van grote merken te strikken, waardoor je je carrière bijvoorbeeld begint met een Ford Focus RS, maar op termijn kunt overschakelen op bijvoorbeeld een Porsche 997 GT3 RS 4.0 of BMW Z4 GT3 en op het einde van je zorgvuldig opgebouwde carrière zelfs op heuse hypercars. Bovendien race je op bestaande circuits, waaronder Silverstone, Hockenheim en Belgiës mooiste. Het grote nadeel van het spel is de AI van de tegenstanders die ondanks een recente update nog vaak te wensen overlaat, in mindere mate de rijbeleving en het feit dat je in je carrière elke race helemaal op de laatste plaats van de startgrid begint.

rr3_1

Of je je daaraan hoeft te storen, hangt ervan af wat je van een race-app verwacht, maar voor een gratis timewaster is Real Racing 3 bijzonder leuk. Maar wij vermoeden – en hopen – dat er nog andere toffe race-apps voor het moderne mobieltje bestaan. Daarom stellen we de onvermijdelijke vraag:

Wat is jouw favoriete racegame voor je smartphone?

Share Button

9 Responses

 1. Ben says:

  Asphalt 7 of Race Of Champions op Android zijn behoorlijk verslavend..

 2. Quin says:

  VS racing (op alle platformen, volgens mij) is ook knappe game. Een topdown-racer met heel knappe graphics.

  Grootste nadeel is dat ook deze game die vreselijk pay to play-manier hanteert. Als je benzine op is (6-7 races), moet je betalen of 20 minuten wachten.

 3. Joep says:

  Ik ben ook verslaafd aan Real Racing 3, maar wel de versie van voor de update. De nieuwere versie stuurt minder fijn en je kunt zelf niet kiezen in welke volgorde je auto’s kunt kopen. De voorganger, inderdaad: Real Racing 2, was ook vermakelijk trouwens.

 4. Arthur Vanderplaetsen says:

  Iemand ervaring met de NFS-games op Smartphones?
  Jammer dat ze te betalen zijn, maar ze zien er wel vet uit!
  Zie ook Fast & Furious 6: The Game verschijnen in de App Store, let’s try it!

 5. FrX says:

  Speelt dat eigenlijk fatsoenlijk, zo race games op een smartphone? Ik heb echt geen zin om mijn scherm te kantelen om de wagen te laten draaien. En eigenlijk al evenmin om zonder echte feedback op schermknoppen te duwen.

  Of valt dat allemaal nogal mee?

  • Bram says:

   FrX, Ook ik was sceptisch en ik verkoos toch controllers of een stuur vanuit de zetel. Maar ik was aangenaam verrast hoe vlot Real Racer werkt op Ipad/tablets. Op telefoon ben ik niet zo’n fan, dat is sturen met je vingers. It’s free, dus gewoon doen!

 6. Koen says:

  Real Racing 3 is goed, de ai is idd niet altijd even goed maar zeer veel last heb je niet, voor de beginnende racer zijn er zeer handige hulpmiddelen, die je naarmate je vordert kunt verminderen en uiteindelijk definitief uitschakelen, op een bepaald moment voel je de beperkingen van die hulpmiddelen.
  Need for Speed vind ik persoonlijk makkelijker te rijden dan RR3 maar je bent het wel sneller beugespeeld

  Voor diegene die niet gewend zijn aan racegames op smartphone/tablets: alles went, echt wel. Na een tijdje merk je de voordelen van schermkantelen ipv pijltoesten gebruiken. Ikzelf was een verstokte pc-gamer. maar de laatste tijd gaat de Iphone toch vaker voor.(behalve shooters en strategy uiteraard)

  greetz

 7. Jonathan says:

  Nu bezig met Bus Derby, ook wel leuk en niet te moeilijk en veel fun. Reckless 2 is ook wel leuk

Leave a Reply