DRIVR

Voor het Goede Doel:
Porsche 911 Safari ‘Luftgekühlt’ (+ Video)

De Porsche 911 is zonder twijfel een icoon, en dat zowel op als naast het asfalt. Kijk daarvoor maar naar de 953 Rothmans, zeg maar de vierwielaangedreven rally-raidversie van 911, die in 1984 met René Metge en Dominque Lemoyne achter het stuur de Parijs-Dakar Rally won. En dat was dan weer een bron van inspiratie voor de jongens van Luftgekühlt, die bewijzen dat de 911 nog altijd een ware off-roader kan zijn. Getuige daarvan deze zwaar onder handen genomen 911 Carrera Coupe uit 1985 die werd omgebouwd voor het goede doel.

Luftauto_02

Luftauto_12Luftauto_10

Veel blijft er niet meer over van de originele Carrera uit 1985, want de jongens van Luftgekühlt hebben zowel het interieur als exterieur zwaar aangepakt om die gave safarilook te bekomen. De voor- en achterbumper, alsook de lichten en de bodemplaten werden op maat gemaakt door Rod Emory, die met Emory Motorsports gespecialiseerd is in het bouwen van vintage Porsches. Binnenin kwamen er naast een rolkooi ook lichtgewicht sportstoelen van Recaro en een stijlvolle schakelknop uit Amerikaans walnoot en esdoornhout. Maar uiteindelijk blijft de blikvanger wel het dakrek waar het reservewiel op vastgeriemd ligt.

Luftauto_08Luftauto_14

Luftauto_17Luftauto_16

Onder de motorkap schuilt nog altijd de originele 3,2l krachtbron, al kreeg die natuurlijk wel een grondige revisie. Daarnaast heeft de Safari-Porsche ook een nieuwe sportuitlaat, een Sachs-koppeling en werd de transmissie gepimpt met een sperdifferentieel. De power wordt aan de grond gezet via Pirelli P-Zero Rally rubbers die de Braid Winrace Competition-velgen omhullen.

Luftauto_01

Luftauto_06Luftauto_05

De liefde die in deze costum-built 911 is gestoken, komt kennelijk recht uit het hart. Want op het Luftgeküft Porsche festival in Los Angeles werd de off-roader geveild voor het goede doel. En of die iets opbracht! Het volledige bedrag van maar liefst 275.000 dollar – zo’n 242.500 euro – ging rechtstreeks naar onderzoek tegen pancreaskanker. Respect!

Share Button

3 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Kennelijk een nieuwe trend in de States, want eind vorig jaar zagen we al een oranje 911 Safari zijn rondes draaien op het interweb:

  Voor het fotoverslag van Luftgekühlt 3 moet je dan weer bij Petrolicious zijn:

  http://petrolicious.com/porsche-paradise-every-single-photo-we-took-at-luftgekuhlt-3

 2. Stijn says:

  @ Ken
  Ook een trend in België hoor. Op de lentemeeting van Porsche Classic Club waren er twee dergelijke bolides aanwezig. Zal weldra foto’s bezorgen…

  @ Nils
  Een 911 Carrera Coupe uit 1958 zal moeilijk kunnen. Gezien het een 3.2 is (’83-’89) vermoed ik dat het 1985 moet zijn?

Leave a Reply