DRIVR

Vraag: Wat is de Beste Klassieker voor een Student?

Samen met de start van het nieuwe academiejaar zullen er ook weer een boel studenten dagelijks de baan opgaan richting de vele aula’s die ons land rijk is. Nu kan je voor een redelijke prijs een recente tweedehands op de kop tikken, maar wat als je het graag net iets anders aanpakt? Wat als je, zoals DRIVR Arthur bijvoorbeeld, liever een stel klassieke wheels onder je kont hebt om je kilometers mee te malen?

autowp.ru_opel_kadett_3-door_12

Ondertussen zowat zeven jaar geleden had ondertekende het geluk over een toen 18 jaar oude Opel Kadett 1.4S te kunnen beschikken om te pendelen tussen thuis, studentenkot, hogeschool en avondschool. Bij ontvangst slechts 27.500 kilometer op de teller, maar z’n beste tijd op motorisch vlak al lang voorbij door een overdaad aan te korte ritjes richting bakker en slager. Actief en scherp rijgedrag stonden niet in het woordenboek van de Duitser, oerdegelijk en trouw dan weer wel.

De Kadett was geen bijzondere of opvallende auto, maar leuk was-ie wel. Leuk om iets te rijden waarvan je nauwelijks soortgenoten tegen kwam. Leuk om zonder tussenkomst van elektronica handremgewijs de straat in te glijden als het eens gesneeuwd had. En leuk om op een zomerdag steeds dat zelfde mopje boven te halen. ‘Airco? Ja hoor. Daar, draaien aan die hendel’.

Ondertussen is de volgende lichting klaar voor het nieuwe academiejaar.
En zijn wij benieuwd naar jullie opinie omtrent de beste klassieker voor een student!

Share Button

11 Responses

 1. Frey says:

  Kga weer cliché doen, maar een gepast antwoord:
  Mazda MX-5 / Miata 🙂
  Niet te duur in aankoop, onderhoud & verzekering maar rijplezier verzekerd!

  • heidekonijn says:

   Was krek hetzelfde aan het denken (afin, dat of een Alfa 916 spider) te suggereren voor mijn neefje.
   Probleem is dat moest hij zich rond een boom plooien hiermee, zijn moeder me geen veilige plek op aarde zou gunnen.

   Volvo 242 dan maar. Bunker op wielen. Effortless cool, cult following in Noord Europa, past blijkbaar een LS2 in – uitbreidingsmogelijkheden voor later. Leuke coverband ook 😉
   https://www.youtube.com/watch?v=W8Q9B7-HBn0

  • Stijn says:

   +1
   Vrienden hadden er recent een (NA) voor 1.000 euro gekocht, en verbaasde me echt over de staat van het wagentje voor die prijs!

 2. Ken Divjak says:

  Ik weet niet of een echte klassieker (lees: 25 en weldra allicht 30+ jaar oud) de beste oplossing voor een student is, tenzij het natuurlijk een MX-5 betreft 😉

  Mijns inziens heeft mijn neefje van 18 op dat vlak een goede keuze gemaakt door een eerste generatie New Mini in huis te halen. Gewoon een basis-Cooper op stalen velgen, maar die reden allicht nog het leukst.

  Kortom: de looks en de feeling van een wagen met karakter, maar evenzeer moderne wegmanieren en dito betrouwbaarheid. Ga daar maar eens over!

  • Stijn says:

   +0,5
   Mini is superleuk maar als je betrouwbaarheid wilt zou ik toch naar een Japanner kijken. Waarom geen Celica T23, echt wel ruime wagen, licht, sportief ogend en 143 pk… Te vinden voor maximaal 4.000 euro.

   Enig problematisch punt van elke leuke wagen zou de verzekering kunnen zijn, voor jonge bestuurders kan deze wel flink oplopen…

   • Bert Claes says:

    Niet meteen een klassieker, maar exact de keuze die ik zelf 11 jaar geleden ook maakte. Toen wel nog iets prijziger (11.000) voor een exemplaar uit 2000 zonder airco, maar heb er nooit spijt van gehad. Oerbetrouwbaar, ondanks vele sportieve kilometers, tot op de dag van vandaag. Testverslag volgt ;’)

 3. Christophe (via FB) says:

  Volvo 480!

  Stilletjesaan zeldzaam, (nog) niet duur, niet-alledaagse (volvo) verschijning, vinning bakje mét klaplichten 😀 (en met wat geluk heb je’r eentje van uw geboortejaar!)

 4. Ambroos (via FB) says:

  Volkswagen Sharan! 😀

  Ik had zo een kraam uit 1995, reed voor geen meter met die luizige 1.9 turbodiesel. Wel veel leute gehad om mee weg te gaan, want er kon 7 man in, en nog een paar extra als je wat duwde :-).

  I know, het is niet echt een klassieker (desondanks toch al 21 jaar oud), maar ik heb er in mijn studententijd véél plezier aan beleefd!

 5. David (via FB) says:

  Een Renault R4’ke: ideale party auto. kunt ge mee zwalpen over de weg met 6 man en toch niet omvallen. Is mss niet meer van deze tijd, maar toch!

 6. Ken Divjak says:

  En waarom geen Porsche 924?

  Duits (en dus betrouwbaar), nog net betaalbaar (voor 5K zou je toch een goede basis moeten hebben) en in de toekomst gegarandeerd geld waard (zoals alle dingen uit Stuttgart).

  Iemand ervaring mee?

 7. 1-11 says:

  924 niet, maar ik heb wel een paar jaar een 944 turbo als daily gereden.

  Op zich perfect te doen, het kan alleen een probleem worden als je wisselstukken nodig hebt, want dan is het ineens wel een echte Porsche… €€€

  Heel praktische auto’s trouwens, met die grote achterklep. Ik stopte zonder problemen een mountainbike achterin.

Leave a Reply