DRIVR

Gezocht: De coolste one-make Klassiekercups

Hoewel ze vaak 25 jaar en een veelvoud aan kilometers op de teller hebben, blijven oldtimers gewoon auto’s waar je dagelijks mee kan rijden. Of liever nog: kan racen. Getuige daarvan het nieuw Vintage Racing Championship voor de Mazda Miata NA dat binnenkort in Amerika demarreert. Het geschikte moment, zo dachten we, om eens een paar ‘one make‘ klassiekerkampioenschappen op te lijsten en na te gaan aan welke klassieke merkencup jij zou willen deelnemen?

gallery-1478116845-landscape-1429880916-roa050115fea-spec-4

blunt-ngA64H3025_opt

Dat er over de plas interesse bestaat voor dergelijke klassiekercups bewijst niet alleen het Mazda Miata-kampioenschap, maar ook de BMW Driver’s Cup – dé klasse voor wie met een BMW E30 3 Reeks van de jaren ’80 wil racen. Van die laatste bestaat er in England trouwens ook een variant, ondersteund door Toyo Tires dat eveneens het XJ Restoration Toyo Tires Jaguar Saloon GT Championship sponsort. Nederland heeft tot slot nog de MG Competitions, maar verder reikt onze parate kennis niet.

Daarom deze vraag: ken jij nog klassieke merkencups?

En aan welke zou jij willen deelnemen?

 
[Foto’s: Steven Cabana/Mazda Media, JEC-Racing & E30 Racing]

Share Button

5 Responses

 1. Stijn says:

  In de jaren ’90 was er in de lage landen de Porsche Ferrari Challenge, waarbij allerhande types Porsche en Ferrari het tegen elkaar opnamen. Dit ging van toenmalig relatief nieuwe 993’s, 348’s en F40’s tot reeds ouderwetse 935’s en RSR’s…

  In Engeland hebben ze vandaag de dag nog tal van leuke klassen zoals de Pirelli Ferrari Formula Classic (met o.a. Ferrari 308, 328, 355), Lotus Cup & Elise Trophy CT Classic GP (met ook nog S1’s) en soortgelijke Porsche evenementen

 2. 1-11 says:

  Bij de noorderburen is nog meer te vinden:

  Volvo 360 cup, Porsche 944 cup, Squadra Italia voor oude(re) Alfa’s, MX-5 en E30 om er maar een paar te noemen.

  Meer info op http://www.dnrt.nl/

 3. Ken Divjak says:

  Nog eentje ontdekt: het Production GTI Championship met Mk II’s (en V’s):

 4. Stijn says:

  Het Engelse AMOC Intermarque Championship biedt dan wel de mogelijkheid, zoals de naam ook al weergeeft, aan diverse type wagens om deel te nemen, het gaat wel veelal om oudere bolides. Denken we bijvoorbeeld aan een 911 964 of 355 Challenge. Recent werd het kampioenschap gewonnen door een 968 CS…

Leave a Reply