DRIVR

Levensecht: Model Cars by Racing Heroes

Vergis je niet, bijgeleverde foto’s zijn geen beelden van het echte werk. Neen, de zeldzame wagens die je hieronder ziet, gaan niet voor miljoenen over de toonbank op een fancy veiling maar zijn simpelweg online te bestellen. De miniatuurwagens van het Amerikaanse Racing Heroes maken het namelijk mogelijk om zelf een Ferrari 250 GTO uit 1962 of een Bugatti 57 SC uit 1937 te bezitten. Droom weg en zet dat bureau dus maar vol.

RacingHeroes_01RacingHeroes_04

RacingHeroes_05RacingHeroes_02

“Racing Heroes was started by a husband and wife duo in Santa Barbara, California with a vision to unite people through a shared love of cars and extraordinary products.”

En meer uitleg heb je eigenlijk niet nodig. Lukas and Annemarie Niklasson delen hun passie voor auto’s en met name klassiekers dan ook op een geweldige manier: met hyperrealistische modellen op een schaal van 1:18. De aandacht voor details is ongezien bij deze volledig handgemaakte modellen die uit meer dan 1.000 stukjes bestaan. Zelfs de modderspatten op onderstaande Mercedes-Benz 300 SLR bovenop zijn Blue Wonder-transportwagen lijken vers.

RacingHeroes_03

Bovendien zijn dit niet je alledaagse plastic Hot Wheels-modellen. De materialen die gebruikt worden zijn ook on point. Roestvrij staal, echt leer en glas en andere fijne materialen maken het levensecht. Geen speelgoed voor de kleine rakker in het huis dus – ofschoon alle deuren, hendels en dergelijke werken – maar best een veilig plekje in huis zoeken waar deze collector items veel bekijks hebben. Keuze is er alvast genoeg, want bijna geen enkele supercar uit de klassieke tijd ontbreekt. De prijzen variëren van zo’n 250 euro tot meer dan 800 euro. Flink wat geld, maar nog altijd een pak goedkoper dan the real deal.

[TIP: bezoek zeker ook eens het Instagramaccount van Racing Heroes]

Share Button

3 Responses

 1. Stijn says:

  Heel knappe modellen maar snap jullie link niet echt.
  Dit zijn toch gewoon verkopers van de CMC Models?
  Kun je overal kopen maar vooral op hun eigen site.
  http://www.cmc-modelcars.de/

  PS. Ik heb de 1960 Maserati Tipo 61 birdcage.
  Heerlijk tot in de kleinste details afgewerkt !

  • Nils Quintelier says:

   Bedankt voor de toelichting, Stijn!
   Klopt inderdaad dat het dan wel makkelijker is om via Duitsland te bestellen ipv nog de grote plas te moeten oversteken 😉

   Mooie keuze, trouwens, is een pareltje die Tipo 61 Birdcage!

Leave a Reply