DRIVR

DRIVR-Video: VW Golf GTI ClubSport S – Ken Divjak

thumb_videovolkswagengolfgticlubsportsBelofte maakt schuld. Stond er onder onze vorige video nog dat we er een reeks van zouden maken, dan komen we die belofte vandaag na met een tweede productie. Ironisch genoeg over een automodel dat we in de bespreking van de McLaren 570S vermeld hebben, namelijk de Volkswagen Golf. Niet zomaar een Golf, natuurlijk. Neen: als we ons videogerief bovenhalen, dan moet er al GTI ClubSport S op de poep prijken. Als in: één van de 400 geproduceerde exemplaren zonder achterbank. Waarvan akte na de sprong!

[Met dank aan D’Ieteren Volkswagen Import en Gerd Moors]

Share Button

4 Responses

 1. Kevin E says:

  Mooie video review Ken. Wij appreciëren allen het werk die erin kruipt om dergelijke video te maken.

  Het image rond Volkswagen spreekt mij niet zo aan, maar het siert hen wel dat ze dergelijke niche hot-hatches maken.

  • Ken Divjak says:

   Dank je, Kevin! Tot nog toe was de Golf GTI – ongeacht de versie – en zelfs de R nooit onder mijn vel gekropen. Maar dit… Dit is één van de beste voorwieltrekkers die ik ooit gereden heb, misschien nog beter dan de gelijkaardige modellen van RenaultSport. Omdat die laatste zich resoluut op circuitgebruik focussen, terwijl de ClubSport S perfect dagelijks bruikbaar blijft. Je krijgt er zelfs een hele Colruyt-lading in kwijt! 😉

 2. pieter says:

  Torx-achtige moeren? Dat zijn gewoon plastic afdekkapjes waaronder normale wielbouten zitten….

Leave a Reply