DRIVR

Teaser:
Le Fidèle (Racer & The Jailbird) – Michäel Roskam

thumb_lafideleMet Rundskop maakte Truienaar Michäel Roskam niet alleen een steengoede film, hij schonk België er op een haar na een Oscar mee. Sindsdien was hij vooral in de Verenigde Staten aan het werk, onder andere met James ‘Soprano’ Gandolfini die ondertussen van ons heengegaan is. Op 4 oktober maakt Roskam zijn rentree in de Belgische zalen, met een film die onder octaanliefhebbers gegarandeerd gesmaakt gaat worden – getiteld Le Fidèle oftewel Racer & The Jailbird. Een voorproefje.

Op 25 augustus aanstaande verschijnt er in AutoWereld Magazine een interview met Michaël Roskam, over zijn racedebuut in de Belcar maar tegelijkertijd ook over de auto- en racescènes in zijn nieuwe film. Hier alvast een uittreksel:

Zullen we het ter afleiding even over je volgende film hebben, Michael?
Michael Roskam: ‘Dat lijkt me geen slecht intermezzo. Het idee voor Le Fidèle alias Racer and the Jailbird (de Engelstalige titel, nvdr.) dateert van voor Rundskop, toen ik de middelen niet eens had om een gewone auto te kopen – laat staan een circuitracer. De passie voor motorsport was er natuurlijk wel. Dus dacht ik: waarom maak ik er niet gewoon een film over? Twee vliegen in één klap en meteen een excuus om eens te proeven van die wereld waar ik van jongs af aan naar hunker. Vandaar dat er redelijk wat auto- en race-actie in Le Fidèle zit.’

Hoe zit het verhaal precies in mekaar?
Michael Roskam: ‘Het is in de eerste plaats een liefdesverhaal, een amour noir die vanuit een emotioneel standpunt verteld wordt. Daarmee combineren we twee elementen die ook puur op emotie of – als je zo wil – adrenaline draaien: de racerij en de misdaad. Matthias Schoenaerts belichaamt de onderwereld in de rol van Gino ‘Gigi’ Vanoirbeek, Adèle Exarchopoulos zet met Bénédicte ‘Bibi’ Delhany een racepilote van goede komaf neer. Een Porsche-pilote om precies te zijn, die ook naast het circuit met een 911 rijdt.’

[Je leest het hele interview in de volgende AutoWereld die vanaf 25/8 in de rekken ligt]

Share Button

One Response

  1. Stijn says:

    Net gaan kijken. Het eerste uur wist ik best te smaken en gaf ik een dikke 8, daarna vond ik het te rommelig worden met tal van plotwendingen. Alsof ze tal van ideeën hadden en ze allemaal in één film wensten te proppen. Na anderhalf uur zakte mijn beoordeling naar 7, om na twee uur te stranden op een matige zes.
    Gelukkig werd alles, en met name de Porsches en de leuke française, niettemin leuk in beeld gebracht… 🙂

Leave a Reply