DRIVR

VRAAG: Welke Apps gebruiken jullie onderweg?

smartphone-1285344_1280Bij elke nieuwe generatie bevatten auto’s steeds intelligentere software. Tegelijkertijd krijgen ook de infotainmentschermen doorgaans een groeischeut. En toch maken veel chauffeurs liever gebruik van de applicaties die hun Android of Apple rijk zijn om snel en efficiënt op hun bestemming te geraken. De vraag van vandaag luidt dan ook: welke apps gebruiken jullie zoal in het verkeer?

Voor alle duidelijkheid: als je onderweg bent, dien je bezig te zijn met wat er zich voor jou op de baan afspeelt. En daar hoort een smart – of andere – phone gewoon niet bij. Al kan je natuurlijk wel voor je de rit aanvangt je apparaat in staat van paraatheid brengen, want er zijn tal van interessante applicaties voor onderweg. Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt, installeer je de gepaste en veelal kosteloze software. Heb je een zware rechtervoet maar liever geen boetes aan je been? Dan is de kans groot dat Flitsmeister, Coyote of Waze actief is. Die laatste is ook, net als bijvoorbeeld de Touring Mobilis app, een handige tool om op filegevoelige momenten en/of routes de snelste weg naar je bestemming te verzekeren.

navigation-1048294_1280

Heb je omgekeerd nogal gauw de neiging om onnodig met je gsm bezig te zijn tijdens het rijden? Dan kan je beroep doen op onder meer Argenta Veilig Onderweg, Cellcontrol of Live2Txt. Elk op hun manier zorgen ze ervoor dat je als bestuurder niet afgeleid wordt door binnenkomende oproepen, emails of WhatsApp-berichtjes. Daarnaast zijn er ook nog de toepassingen die je spelenderwijs stimuleren om ecologisch en veilig onderweg te zijn. Je kan je smartphone tegenwoordig zelfs omtoveren tot dash-cam of head-up-display.

Gezien het brede aanbod aan nuttige, toffe of veiligheid stimulerende applicaties, vragen wij ons af: welke app gebruik jij het meest als je onderweg bent?

[Foto’s: Pixabay]

Share Button

9 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Waze (voor navigatie en verkeersmeldingen) en Spotify (voor muziek).

  Eigenlijk niet te geloven dat dat in de Benelux nog steeds niet via Android Auto kan…

 2. Gerd says:

  Voornamelijk Spotify; af en toe Google Maps – voor de rest oogjes op de weg! 😉

 3. joachim says:

  ook hier een waze-verslaafde; het is zelf zo erg dat ik geen enkele rit zonder doe..

  Moest dit via apple car of android auto doen, zou mijn mobiel leven er toch een pak mooier uit zien 🙂

 4. Frederik says:

  TomTom Go voor navigatie en Flitsnav voor flitsers, al kan die laatste wel wat beter. Maar heb nog geen betrouwbare vervanger gevonden.

 5. Bert Claes says:

  Google Maps, mag voor mij part gestandaardiseerd worden in elk nav-systeem! Voor de rest helemaal niets eigenlijk 🙂

 6. Dieter Verschaeve says:

  Veelal Waze-adepten dus. De momenten dat ik m’n gsm eens aan het dashboard koppel, is dat ook steeds voor die handige hulp om zo filevrij mogelijk m’n bestemming te bereiken.

 7. Ruben says:

  I-coyote staat altijd aan, abonnement zit gratis inbegrepen bij mobistar-telefoon abonnement.

  Iemand trouwens ervaring met Head-up display te maken van smartphone? Welke apps werken, werkt het enkel ‘s nachts?

 8. Thibaut says:

  Waze ook hier.

  Al verschillende malen objecten, voertuigen, ongevallen, etc. kunnen vermijden erdoor. En ‘s avonds kan mijn vrouw gewoon volgen wanneer ik thuis zal zijn voor het eten. 😉

  Enige nadeel is dat de app nogal wat energie vreet.

  En ik mis Colonel Sanders…

Leave a Reply