Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Copyright JCF & Nissan International

Voor wie het nog niet wist: hier bij Djivy gaan we majestueus door de knieën voor Nissan’s stijlvolle coupé, de 350Z. Sensueel en potent houdt deze Japanner het midden tussen een langeafstands-GT en een hooligan-drifter met een gezonde dosis exclusiviteit. Een quasi perfect rapport dat nauwelijks bijlessen verdient, tenzij een spoedcursus onder de vleugels van Nissan Motorsport International…

Het ziet ernaar uit dat Nismo door z’n voorraad Skylines heen is en zich voortaan op de publiekslieveling concentreert. Correctie: de succesvolle publiekslieveling die in 2004 het Japanse GT-500 Kampioenschap op z’n naam schreef, en dat moet gevierd. In plaats van champagne schenkt Nissan tegenwoordig beperkte reeksen met onmogelijke typebenamingen en een stevige afdronk. Wat gedacht van de ‘NISMO 350Z S-Tune GT’ die 20 keer per maand gebouwd wordt en voor 80.000€ op uw inrit komt te staan?

Dit is dan ook geen ‘gewone’ 350 maar een gekeurde replica met een waslijst aan exclusieve onderdelen. Tussen de voorwielen nestelt het bekende VQ35-blok dat na de bijles 300 pk levert bij een verhoogde 7.200 t/m. De bootlading koppel gaat aan wal via een versterkt linkerpedaal en peperdure 19-duimers terwijl wagenziekte verholpen wordt door alcantara-racekuipen. Ook de verlengde bumpers, achtervleugel en kleurenschema stammen van de GT500-racer. Volledigheidshalve vermeld ik nog even de custom-uitlaat, het G-Attack S-Tune chassis (slik) en aangepaste koelsysteem.

En nu het slechte nieuws: Nissan denkt er niet aan deze special naar Europa te verschepen. Net als de Skyline Z-Tune dient de 350 S-Tune als visitekaartje voor Nissans motorsportarm; een afdeling die duidelijk meer in haar mars heeft dan alleen circuit-GT’s. Enige bedoeling is Nismo’s gesleutel in een (positief) daglicht te zetten, en daar helpen we @Djivy graag aan mee.