Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Iedereen kent de genietbare openingscène van Peter Collinson’s Italian Job. De bloedmooie Miura, duizelingwekkende bergpas en obligatoire sigaret maken dit stukje cinema tot een ongegeneerde verheerlijking van het automobiel en een klassieker in z’n genre. Geen wonder dat Lamborghini z’n Hollywoodconnecties altijd goed onderhouden heeft…

Sant’ Agatha’s palmares omvat een dikke 30 films die stuk voor stuk terug te vinden zijn in de Internet Movie Car Database; een destillaat van de imdb’s en cddb’s van deze wereld. Zo ontdekken we dat Herbie in The Love Bug met een 400GT concurreerde, dat Stallone in Rocky IV een Countach bestuurde terwijl Liz Hurley in Bedazzled een Diablo mende. Echte filmfreaks denken aan de Miura’s in Le Professeur en de originele Gone in 60 Seconds uit 1974. En er is meer… veel meer.

De imCdb verzamelt zo maar even 246 auto- en motormerken; van de usual suspects tot buitenbeentjes à la Dong-A-Motor en Coyote. Zoeken kan in alle mogelijke richtingen, zelfs alleen op filmtitel. Voeg er (meestal) nog een filmfoto aan toe en dit is misschien wel de meest omvangrijke lijst die het pellicule-octaanhuwelijk ooit gezien heeft. Complimenten aan de makers.