Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Patrick Calello is een dapper man. De kinderlijke neiging tot digitaal speelgoed indachtig, zet hij zijn carrière op het spel met de lancering van Automoblox – een terugkeer naar de artisanale vorm van speelgoedbouwen. Of Picatchou omvergereden zal worden door een houten vierwieler?

Calello scherpte z’n potlood aan dubieuze producten als Aventis’ neurologische testnaald, Pfizer’s slideviewer en Ajax’ detergentverpakking tot hij een oud schoolproject van zolder haalde. Geïnspireerd door een octaanverslaving en aangespoord door de Carnegie Mellon Industrial Design University had hij in 1992 al een houten prototype voor zijn moduleerbare speelgoedauto klaar; een concept dat hem ujiteindelijk nooit meer zou loslaten.

Dertien jaar later is Automoblox een gepatenteerd merk dat vijf modellen in de showroom heeft: een sportscar, sedan, pickup, compact, sportsvan en sport utility. Beter nog: dankzij het Create your own Cars-principe wordt playing outside the box gestimuleerd, waardoor iedere kleuter gestimuleerd wordt om zich tot een autodesigner te ontpoppen. Dak van de sportscar? Optionele velgen van de sportsvan? Aërodynamische voorkant? Ouders kopen, kinderen slopen.

Niet dat Automoblox van vergankelijke aard is. Eén van de designvereisten stipuleerde een oerdegelijke constructie die speelgoed opnieuw over generaties laat gaan. Combineer dat met zeer strakke looks, en je zou voor minder aan kinderen beginnen denken…