Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie bekend is met het eerder zwakke surrogaat voor Man Bijt Hond, weet dat 1000 Zonnen en Gernalen elke werkdag op zoek gaat naar topics die rond het getal duizend draaien. Gisteren was het de beurt aan een 67-jarige kapper die zijn duizendste klant knipte, morgen aan een gepensioneerde die exact duizend kiezels op zijn inrit heeft en overmorgen aan een gelovige die dagelijks duizend weesgegroetjes bidt. Maar laat ons de redactie niet op gedachten brengen. Constructiever is ze te lauweren voor een onderwerp dat wel een schot in de Djivy-roos was, namelijk de 1000 Bochten-Rit. Al refereerde de reportage van gisteren naar een evenement dat een dikke maand geleden plaatsvond, maar goed.

De 1000 Bochten-Rit is een initiatief van Ivan Priem dat in motardmiddens terdege gesmaakt wordt. De zesde editie vond op 16 juni jongstleden plaats, incorporeerde een duizendtal curves en loodste de deelnemers over het 700m hoge Dak Van België in Botrange. “Omdat rechtdoor rijden pokkesaai is” aldus de organisatie, en dat kan alleen maar gelauwerd worden. In die mate zelfs dat ondergetekende bij de volgende rijtest richting 1000 Bochten trekt om te zien of de route ook voor vierwielers geschikt zijn. De beelden toonden eerder smalle wegen, maar dat mag ons zeker niet afschrikken. Eerder inspireren om bij Suzuki aan te kloppen en naar een compacte Swift Sport te vragen. Op hoop van zegen dat de PR-afdeling meeleest.

Een flukse zoekopdracht ontwaarde eveneens een forumpost met daarin de routes van 2005, topjaar 2006 en het recente 2007 zoals te downloaden in deze ZIP-file. Wist ik nu maar waarnaartoe met die KMZ- en DGB-bestanden… Dan maar een mailtje aan de webmaster van de 1000 Bochten-site richten. Solidariteit mag toch ook tussen twee- én vierwielers, niet?

[Photo copyrighted to Google Maps]