Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lees ik diagonaal in Octane Magazine: “… Aston Workshop … restauration … one-off … DB2/4 … Vignale Coupé … commisioned by … Baudouin I”. Baudouin I? Als in Boudewijn de Eerste, Koning der Belgen? “Call +44 (0) 1207 233525 or visit www.aston.co.uk”. Hallo? Met de Aston Martin ‘Works’ restauratie-afdeling?

En of ze deze unieke DB2/4 in huis gehaald hebben voor een zogenaamde ‘ground-up’ restauratie. Aangevraagd door Zijne Majesteit op 28 september 1954, leverde Aston een kant-en-klaar chassis aan Carrozzeria Vignale dat deze unieke fastback op 10 maart 1955 aan het Belgische koningshuis verkocht. Zoals uit bovenstaande foto blijkt, was de immuniserende CD-lettercombinatie van Corpo Diplomatico of Corps Dimplomatique al aangebracht op de typerende gril die de link met de 2/4 nog het duidelijkst weergeeft.

Vandaag staat de royale Vignale in Newport Pagnell waar hij op een liefhebber met koninklijke fondsen wacht. Gezien de staat van dit prototype voorziet Aston grootse restauratiewerken waarbij het chassis van de koets gescheiden wordt. De geschatte kost bedraagt dan ook 375.000€ voor het werk, plus de prijs van de wagen die – afhankelijk van de gekozen hardware- kan oplopen tot het bruto nationaal product van Kongo.

Of Koning Albert geen telefoontje wil plegen?
Voor Boudewijn, voor DRIVR en Vignaa-a-a-le?

[Meer info op Aston.co.uk]