Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een goede raad: vertrouw nooit op marketers. Want terwijl zij verkondigen dat het hele interweb video wordt, blijven de klachten omtrent het overmatig gebruik van YouTube toenemen. Meestgehoorde reden blijkt de onmogelijkheid om in een werkomgeving clips te bekijken, op de hielen gevolgd door een chronisch gebrek aan geluidsvoorzieningen. Ik doe er dus ongetwijfeld goed aan enkel nog ‘s weekends video’s te posten of het beeldmateriaal van de nodige uitleg te voorzien. Wie dan niet wil kijken, kan tenminste lezen. En vice versa.

De eerste video die eraan moet geloven, is een fragment uit het Duitse autoprogramma DMotor – een onderdeel van het populaire Motorvision – dat door stuurheld Tim Schrick en ringkoningin Sabine Schimtz gepresenteerd wordt. Schrick staat wekelijks in voor het betere schuifwerk terwijl Schmitz niet om een duel verlegen zit. Nietwaar Clarkson?

Slachtoffer van dienst is Eifelaar Achim Korden die de goedlachse taxichauffeuse al eens in haar blootje zette… met een kart waar MacGyver nog een puntje aan kan zuigen. Maar omdat er voor de gelegenheid niet op een vliegveld maar op de Ring gereden wordt, heeft de local hero een andere creatie van stal gehaald, namelijk zijn door een 1.8 VTEC aangedreven Ringmini. Gebouwd door Achim zelf is de Clubman van ’71 een bekend zicht op de Touristen– en Einstellfahrten, en dan vooral omdat er in de laadbak meer scalps van 911’s hangen dan bij Montezemolo op zolder.

Op de vraag hoe hij aan dit monster van Frankenstein gekomen is, antwoordt Achim op zijn website: “Het was herfst 2000 en mijn Clubman was dringend aan verzorging toe. Na een stripbeurt en de nodige laswerken kreeg ik het motorcompartiment in de gaten en dacht ‘die knar van een vierpitter gaat daar niet meer in’; de zoektocht naar een Honda ED7-blok kon beginnen. Het viel me trouwens op dat de Honda-elekronica niet veel ingewikkelder was dan de originele bedrading uit ’71. Sterker nog: de 200pk sterke 1.8 paste als gegoten en beloonde al van bij de eerste proefrit”.

Of de achterwielaangedreven Clubman genoeg in huis heeft om een nieuwe Cooper S én 997S af te schudden? In ieder geval niet als Schimtz er iets aan kan doen. En zij kent de Nordschleife als BMW-Ring-Taxi-babe natuurlijk op haar duimpje. Benen omhoog en Leffes in de aanslag.

[Copyright Photo: Ringmini.de]