Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Herinner u Djivy’s Verhoor – de tiendelige reeks die eerst naar octaanvragen polste om ze daarna beurtelings van antwoord te dienen. Behalve dan het dilemma van lezer Johnnyboy. Die vroeg zich immers ongegeneerd af – en ik citeer – “Waarom negers per definitie niet met de auto kunnen rijden?”. ‘Onmogelijk’ dacht ik, ‘om daar een antwoord op te formuleren dat niet naar enige vorm van racisme neigt’. En toch deed een zekere Wouter net dat in de reacties van de hoofdstadsite Brussel Blogt:

Uit zeer goede bron weet ik namelijk dat nogal wat rijbewijzen eerst in Afrika ‘gekocht’ worden (en in Congo zeggen mijn bronnen is dat meer dan 90% waarvan een groot gedeelte ook nog eens carrément vals is) en dan in België worden omgewisseld tot een traditioneel, Belgisch rijbewijs. Mijn bron? Iemand die binnen een gemeentelijke dienst precies hiervoor instaat. De ‘omzetting’ van rijbewijzen wordt in internationale, bilaterale akkoorden geregeld… Kortom heel wat Afrikaanse medeburgers hebben nooit een rij-examen afgelegd; noch theoretisch, noch praktisch.

Verklaart inderdaad veel, niet?