Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goed nieuws voor de liefhebbers van jaren tachtig-wansmaak: de De Lorean is terug! De blinkende bolide kwam voor het eerst op de markt in 1981. Volgens zijn bedenker John De Lorean was het een futuristisch (lees: beter) alternatief voor de sportwagens van Pontiac, Porsche en Ferrari. Om zijn auto een moderne look te geven huurde De Lorean de ontwerpers Giorgetto Giugiaro en Colin Chapman in. Na enkele jaren tekenen kwam het tweetal op de proppen met een sportwagen opgebouwd uit roestvrij staal. De auto bood voldoende comfort aan grote chauffeurs, had vleugeldeuren en een fiberglazen onderstel. Maar hoe revolutionair de De Lorean ook was, hij kon de harten van de autoliefhebbers niet veroveren. Na 9000 verkochte exemplaren, sloot de fabriek eind 1982 zijn deuren.

In 1985 haalden de makers van de Back to The Future-films de auto nog eens van onder het stof. Regisseur Robert Zemeckis schreef een verhaal waarin een gekke professor de De Delorean met een tank vol Plutonium door tijd en ruimte laat reizen. En toeval of niet: net nu u via de webwinkel Amazon potjes Uranium kan bestellen, blazen de mensen van De Lorean hun wonderauto nieuw leven in. Wie een blinkende botsauto wil, kan die vanaf nu voor de schappelijke prijs van 57.500 dollar bestellen op DeLorean.com. De gemiddelde levertijd per auto wordt geschat op 2 maanden. Maar die heeft u met een tank vol uranium én de ingebouwde teletijdsmachine zo weer ingehaald.

Echte freaks vinden de 50-minuten-lange DeLorean docu uit 1981 in bijlage.

[Schitterende foto door Chaos & Career]