Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zoals ik het zie, onderscheidt dit magazine zich van alle andere dankzij één welgedefinieerd kenmerk: octaanlectuur. (Nog?) Niet terug te vinden in de dikke Van Dale staat die term voor alles wat op een of andere manier met vierwielers te rijmen valt, of het nu tien dieselfeiten, tien geheime testcircuits dan wel tien onmisbare octaanevenementen betreft. En The Black Cab Sessions. Of beter: de verrekt briljante BLACK CAB SESSIONS!

En zoals het briljante concepten betaamt, is de receptuur daarvoor poepsimpel: men neme één Londense taxi, één akoestisch muzikant (of een dubbele in het geval van The Kooks hieronder) en één kans om een nummer neer te zetten. Punt. Radio 1 ziet het zo: “A challenge has been laid down. Forget chart positions, forget ticket sales, or brand-extending toiletries or myspace friends or any other measure of success. From here on in, it’s all about how well you can rock in the back of a cab.”

The Kooks

Ronduit briljant zeg ik u.

[Het volledige archief op de homepage van Black Cab Sessions of op YouTube]