Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De laatste auto-motohybride in ons overzicht is ook de meest vergezochte. In plaats van twee wielen vooraan en één achteraan, zoals de Can-Am Spyder en de T-Rex, doet de Carver One precies het omgekeerde. Het vaste achterstuk met twee wielen bevat ook de 659cc-motor met (slechts) 68 pk, terwijl het passagierscompertiment heen en weer scharniert zoals een motorfiets. De twee personen die hierin achter elkaar plaats nemen, worden dankzij het lage drooggewicht van 643 kilogram van nul naar honderd geduwd in een respectabele 8,2 seconden.

Niet de meest flitsende cijfers, maar bij Carver gaat rijplezier boven pure snelheid. En hoe. Zelfs notoir pk-verslaafde Jeremy Clarkson is lyrisch over deze pretmachine. In een vergelijkende test met wijlen de Opel Speedster voor Top Gear liet hij optekenen: “The Vauxhall is the most fun you can have in a car. This [Carver] is the most fun you can have.”

Met een lederen interieur en radio/cd/mp3-speler op de optielijst is het bovendien de meest bruikbare van alle besproken voertuigen. Enig minpuntje: de Nederlandse producent heeft nog geen dealer gevonden in ons land. Om een exemplaar te testrijden of te kopen, zal je dus in een van de buurlanden moeten gaan shoppen. Wegens belastingsverschillen varieert de prijs onderling sterk, dus raden we je de Franse verkoper in Linas (net onder Parijs) aan. Daar zal je nog steeds zo’n 40.000 zuurverdiende eurootjes moeten neertellen exclusief opties, maar troost je met de gedachte dat je alsnog wat kan besparen door deze unieke machine als motor in te schrijven.

Het concept is inderdaad vergezocht, maar dat lef lijkt zijn vruchten af te werpen. Smal maar overdekt, wendbaar maar veilig, snel maar comfortabel; Carver lijkt als enige de voordelen van auto’s en motoren te hebben kunnen samenbrengen in een harmonische symbiose. Net zoals elk huwelijk is ook de One niet perfect, maar wij zouden ervoor tekenen. Want hoe cool is het niet om je eigen fighter jet voor op de weg te hebben? Nu nog een Belgische dealer en een rijtest zal niet lang uitblijven. Alsjeblieft, Carver?

Meer info: Carver