Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat we het hier wel op gemotoriseerde driewielers hebben begrepen, was al duidelijk. En ook groene wagens interesseren ons wel, mits hun financiële en ecologische voordeel niet ten koste gaat van het rijplezier. Daarom waren we des te meer opgetogen toen we het profiel van de XR3 voor de neus kregen. De tweezitter op drie wielen lijkt regelrecht uit Robocop te zijn weggereden, maar combineert die futuristische looks wel met een hybride motor die slechts 1 liter diesel per 100 km verbruikt.

Oké, hij rijdt op het vocht des duivels en haalt maar een top van 136 km/h, maar dit autootje verdient respect. Te meer omdat er achter de XR3 geen grote multinational met de miljoenen staat te zwaaien. Deze uitzonderlijke wagen is het hobbyproject van één man, Robert Q. Riley, die momenteel op zoek is naar distributeurs om de XR3 als kitcar aan de man te brengen. En dat zou voor een prijs van 25.000 dollar oftwel 17.000 euro kunnen gebeuren. Niet slecht voor zo’n exclusieve ecocar, toch?