Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Niemand zal me tegenspreken als ik zeg dat Top Gear een fantastisch programma is. Het heeft autotelevisie geherdefinieerd van saaie besprekingen tot spectaculair en origineel entertainment – al heeft men dat in Vlaanderen nog niet helemaal begrepen. Het leukste onderdeel heb ik altijd de challenges gevonden, genre ‘koop een oude sportwagen voor £1000 en doe er dingen mee waar hij niet voor gemaakt is tot hij het begeeft’. Of nog beter: bouw zelf een amfibievoertuig, dat zowel op land als op water zijn mannetje kan staan.

Helaas is dit prachtige stukje tv-geschiedenis bijna nergens in zijn originele (dertig minuten durende) vorm te vinden. Dus heb ik het heft maar in eigen handen genomen en Youtube een nieuwe aanwinst bezorgd. Voor je de drang voelt om James May – “You utter pirate!” – te echoën; de BBC heeft onlangs zelf een hele hoop Top Gear-fragmenten op haar Youtube-kanaal geplaatst, maar wegens de beperking van tien minuten verscheen een en ander er in serieus ingekorte versie. Na de sprong dus de volledige ongeknipte versie, in drie delen. Enjoy!