Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ik krijg stilaan de indruk dat kennissen hun autovragen opsparen om me op een onbewaakt moment te vloeren. Gisteren nog: “Waarom  staat er tegenwoordig een knop voor kofferontgrendeling op de afstandsbediening?” Ik verbouwereerd: “Om de koffer te ontgrendelen?!” De ander: “Maar daar heb je toch niets aan?” Ik opnieuw: “Hoezo dan niet?” “Omdat je nog altijd één hand nodig hebt om de kofferklep te openen, tenzij de hele beweging geautomatiseerd is zoals bij enkele prestigemodellen. Bij de andere klikt het slot gewoon los en verder niets”. En daar heeft de vinnige vrager een punt; het enige wat de afstandsbediening doet, is de koffer ontgrendelen – niet openen. Bijgevolg moet je de klep nog altijd manueel manipuleren, en kan je ze al even goed per hand ontgrendelen. Maar waarom staat die knop er dan? Volgens kenners om de koffer te kunnen openen zonder de deuren te (ont)sluiten, ook al doe je dat in de praktijk zelden. Bovendien checkt het merendeel van de gebruikers de deuren erna opnieuw – of handmatig, of per knopdruk. Daarom deze vraag: vinden jullie kofferontsluiting per afstandsbediening handig? En zoniet, welke functie zouden jullie graag in de plaats geïntegreerd zien?