Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het Formule 1-circus heeft zijn tenten alweer opgeslagen in Monza, de thuisbasis van de Scuderia, maar het stof dat de Belgische Grand Prix vorige week deed opwaaien is nog lang niet gaan liggen. Mocht u de controverse gemist hebben omdat u de afgelopen zes dagen onder een steen ter grootte van Alonso’s kin geleefd hebt of omdat u gewoon vindt dat F1 voor mietjes met te veel haarlak is en dus genegeerd moet worden, dan zal ik het even in enkele woorden voor u samenvatten. Hamilton. Chicane. Afgesneden. Raikonen. Voorgelaten. Toch niet. Foei. Straftijd. Maar omdat beelden zo veel meer zeggen dan woorden, hebt u misschien meer aan de on-boardvideo van de laatste twee rondes, waarin het stilaan begon te regenen…

Hamiltons inhaalmanouevre dat u rond de 1:00 ziet, heeft aanleiding gegeven tot zijn bestraffing van 25 seconden en bijgevolg een verwijzing naar de derde plaats. Terecht of niet, die discussie kan je beter op café aangaan. De aanleiding voor dit artikel was immers een webtip. De bovenstaande ruwe beelden zijn vrijgegeven door de Formula One Group zelf, maar op hun website plaatsen zij na elke Grote Prijs ook een afgewerkte montage met de mooiste en belangrijkste beelden van het weekend. De beste shots, een stel bekwame filmeditors en een episch streepje muziek: meer moet dat niet zijn. Het filmpje van de Belgische GP kan je enkele centimeters hieronder bekijken, de rest vind je via de officiële F1-website.