Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Blijkbaar geloven ze bij De Morgen dat P-Magazine een primeur te pakken heeft:

In ons land worden er jaarlijks 10.000 rijbewijzen afgeleverd aan chauffeurs die niet eens de wegcode kennen. Tussen die chauffeurs zijn er zelfs die niet eens moeten bewijzen dat ze per auto kunnen rijden. Dat komt omdat een buitenlands rijbewijs (ook een vervalst) heel gemakkelijk tot een (geldig) Belgisch rijbewijs kan geruild worden. Dat schandaal staat vandaag te lezen in P-Magazine. [De Morgen]

Terwijl deze site al op 20 november 2007 over dergelijke praktijken berichtte:

Uit zeer goede bron weet ik namelijk dat nogal wat rijbewijzen eerst in Afrika ‘gekocht’ worden (en in Congo zeggen mijn bronnen is dat meer dan 90% waarvan een groot gedeelte ook nog eens carrément vals is) en dan in België worden omgewisseld tot een traditioneel, Belgisch rijbewijs. Mijn bron? Iemand die binnen een gemeentelijke dienst precies hiervoor instaat. De ‘omzetting’ van rijbewijzen wordt in internationale, bilaterale akkoorden geregeld… Kortom heel wat Afrikaanse medeburgers hebben nooit een rij-examen afgelegd; noch theoretisch, noch praktisch. [Lezer Wouter in de reacties van de stadsblog Brussel Blogt]

Echt iets voor de P, zo’n primeur die bijna anderhalf jaar na datum verschijnt…

Share Button