Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Britse krant The Telegraph beweert dat ze de identiteit van Top Gear’s anonieme racepiloot The Stig kent en heeft die, na wat getease, ook prijs gegeven. De situatie laat me met gemengde gevoelens achter. Het is immers een beetje als ontdekken dat Sinterklaas niet bestaat: ergens wist je dat er iets niet in de haak zat, maar achteraf gezien wilde je dat men het je nooit had verteld. Zij die de magie in ere willen houden, kunnen voor een keer dus best niét doorklikken… Kan je net zoals ik je nieuwsgierigheid niet bedwingen – en ik vermoed dat dat bij velen het geval is – lees dan snel verder.

Volgens The Telegraph zou Ben Collins, professioneel racepiloot met ervaring in Formule 3, NASCAR, Le Mans en GT-kampioenschappen en tevens stuntman voor films als Quantum of Solace, zelf verklapt hebben dat hij The Stig is. Dat deed hij toen hij fotoprints bestelde van The Stig in actie. Bovendien zou een bouwvakker die aan Collins huis werkte het beroemde Stig-racepak er hebben aangetroffen in een glazen kast.

Op het internet gonst het al maanden van de geruchten over Collins. Het begon allemaal toen een presentatrice van de Nederlandse televisie The Stig wist te klissen en zowaar enkele woorden uit hem kreeg. Blijkbaar viel uit Stiggies accent af te leiden dat hij uit Bristol kwam. Drie keer raden waar Ben Collins woont… Hun stemmen werden vergeleken, zoals in onderstaand filmpje, en de link leek voorgoed gemaakt.

Maar klopt dit hele verhaal wel? Het lijkt een beetje vreemd dat Collins, na jarenlange geheimhouding, op zo’n opzichtige manier zijn job op het spel zou zetten. Toen de eerste, zwarte Stig zijn identiteit verraadde, werd die immers meteen aan de deur gezet door de producers van Top Gear. Mij lijkt het eerder een slimme stunt van diezelfde producers om, net op het moment dat velen ervan overtuigd zijn dat Collins The Stig is, een bevestigend gerucht de wereld in te sturen en iedereen op een dwaalspoor te zetten. En meteen ook Top Gear in het stille tussenseizoen weer hoog op de nieuwsagenda te plaatsen.

Er zijn dus twee mogelijkheden: ofwel klopt het gerucht en zal Ben Collins snel een ander bijbaantje moeten zoeken, ofwel is het een grote hoax, gecreëerd door het Top Gear-team zelf. Hoe dan ook blijft de identiteit van The Stig geheim. Bestaat Sinterklaas dan toch?

Share Button