Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het had erger gekund. Maatpakken bijvoorbeeld, of als ik een vrouw was: handtassen. Maar gelukkig beperkt mijn fetisj zich tot strakke magazines die maandelijks een blijvende indruk op het gezinsbudget maken. Zoals er zijn: Car, Evo, Intersection, Octane, Performance Car, Carl’s Cars en als mijn krantenboer zover krijg om er een paar exemplaren van in te doen, binnenkort ook Sideburn Magazine, “The world’s finest, most glamorous, most colourfull, most informative, global-reaching go-fast turn left magazine” met de ludieke ondertitel “Allright, the world’s only go-fast turn left magazine”.

sideburnmagazine

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet meteen wist wat een turn-left magazine is. Waarschijnlijk omdat mijn eerste motorles met een highsider en 50.000 BEF kosten eindigde. Of was het omdat ik nog altijd naar het hoe en waarom van de magazinetitel aan het gissen was? Want mocht u het nog niet gemerkt hebben, sideburn staat ongegeneerd voor ‘wangbedekkende doorgroei van de haardos’ die in de volksmond ook wel fabrine genoemd wordt. Kortom: “The world’s only go-fast turn left fabrinemagazine” dus. En dat is redelijk fris.

Maar laat me niet afdwalen. Sideburn behoort resoluut tot De Nieuwe Orde octaanlectuur “die zich op het fotografische aspect concentreert om alles wat geen Rock ‘n’ Roll is achterwege te laten” zoals ik eerder schreef. “Strak geproduceerd en professioneel ingebonden is elke editie een plaats in de boekenkast waardig; slaapverwekkende technologie-artikels zal je er dus niet in vinden – korte quotes onder vette beelden des te meer.” Met als gevolg dat je helemaal geen biker moet zijn om van een blad als Sideburn te kunnen genieten, ook al weet je dan waarschijnlijk dat er op flat tracks altijd in tegenwijzerzin geracet wordt. En laat dat nu net een oneindige turn left zijn.

[Sideburn’s homepage vind je hier – inclusief nieuws ouds-blog]