Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is allemaal de schuld van de iPod. Vóór Apples muziekspeler annex fashion item in oren aller lande gepropt werd, was de kleur wit zo seventies als maar kan. De enige witte auto’s die je zag rondrijden waren steevast hoekige koekendozen, waarop de beschaamde eigenaar schijnbaar zo veel mogelijk vuil verzamelde in een wanhopige poging om de bleke tint te verhullen. Maar daar kwam dan Steve Jobs’ kleine hebbeding, vergezeld van iMacs, iBooks en iRacks, om de wereld onder te dompelen in a whiter shade of pale. De toestellen werden de belichaming van alles wat hip en trendy is en straalden hun succes af op die vergeten kleur-die-er-eigenlijk-geen-is. De redenering ontstond dat alle witte dingen automatisch ook cool waren, zodat menige Wii en Xbox 360 al snel het voorbeeld volgde. Binnen de kortste keren begonnen zelfs autoconstructeurs extra ladingen witte lak te bestellen voor hun nieuwste prototypes.

En niet van de minste: de Mercedes C63 AMG, BMW M3, Bugatti Veyron Grand Sport, Alfa Romeo 8C Competizione Spider, Lamborghini Gallardo LP 560-4, Honda CR-Z & FC Sport Concept, GTbyCITROËN, … Allen zagen ze voor het eerst het licht in een oogverblindend pakje. Sommigen, zoals de Fiat 500 en de Toyota iQ, kan je je zelfs amper nog zonder die witte garderobe voorstellen. Meer zelfs, witte wagens zijn zo’n alledaags beeld geworden dat ze hun frisheid al een tijdje verloren hebben. En zoals dat gaat met trends, komt de volgende dan om de hoek piepen. Was wit zonder twijfel de kleur van 2008, dan wordt het in 2009 uitkijken naar… groene wagens. Geen ecokarren, maar gifgroen gespoten auto’s zijn helemaal in.

Mazda 2, Fiat Qubo, Ford Fiesta, Ford Focus RS

Het begon allemaal met de Mazda 2, die in 2007 een energieke nieuwe designstijl pionierde in een opvallend groen jasje. Porsche haalde voor zijn laatste GT3 RS de klassieke groen-zwarte livrei boven en recenter mat ook Fiat de nieuwe Qubo een chlorofyl-pak aan. Maar het markantst is misschien nog Fords resolute keuze om haar sportieve hatchbacks in de groene verf te dompelen. Het staat de Focus RS en de Fiesta Sport in ieder geval als gegoten. Dus kunnen we de volgende DRIVR-tip formuleren: wil je écht hip het jaar inzetten, kies dan voor een knalgroene wagen. Haast je, want volgend jaar zou het wel eens roze kunnen zijn.

Porsche GT3 RS

Share Button