Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aston Martin gooide de wereld van kwijlende autoliefhebbers begin deze week enkele kruimels toe: een snapshot hier en wat technische informatie daar over de One-77. Of het dát is – het woord ‘supercar’ lijkt wel een understatement na wat je nu te lezen krijgt – wat zijne Britishness in lyrische termen als “the ultimate creative interpretation” of nog “the world’s most desirable art form” omschrijft? Damn right!

Aston Martin One-77

Wat al te sprokkelen valt van pics ziet er absoluut prachtig, snel, classy en sexy uit. Aan de techniciteiten waag ik me niet. Die hebben iets van doen met carbon, aluminium en het cijfer 7,3. Oh ja, en ook V12 en 700 pk doken ergens op. Aston’s nieuwe supercar prikkelt meer dan alleen de zintuigen.

Moet je je voorstellen wat dat geeft als er een gelijkaardig staaltje glooiende, verleidelijke Britse lijnen op vier wielen komt aangebold terwijl je rustig een hapje eet. Lunchpartner, gesprek en lunch moesten het ontgelden, want de aandacht van zowat elke spier, vezel en cel verzette zich van wat er aan tafel gebeurde naar wat er zich buiten afspeelde.

‘t Was niet de eerste keer. Mijn favoriete lunch-apero-bar-place-to-be bevindt zich namelijk naast een van ‘s lands duurdere, uitmuntende resto’s alwaar mannen en vrouwen met geld en iets te zeggen graag hun bord komen leegeten. Die mannen en vrouwen komen eerder wel dan niet aangebold in wagens die aandacht vragen én krijgen. Wagens waarover ik vooralsnog – ik zoek nog een rijke baron die op het punt staat een fatale hartaanval te krijgen – alleen maar kan dromen. Wagens waarin ik nog maar zelden plaats heb kunnen nemen. Niet zo voor de voiturier van dienst: die krijgt de sleutel in handen, mag het portier aanraken, mag zijn ronde achterwerk neervlijen op de ongetwijfeld zachtharde zetels, mag zijn voeten op de pedalen drukken en het stuur beroeren. Dat alles om er dan enkele meters mee te manoeuvreren. Stuurmanskunst is amper vereist. Echt iets voor mij. Op een dag vind je de job van je leven…