Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

3300km op zes dagen, dat zet een mens aan het denken. In die mate zelfs dat ik bij het zien van een Lada met Splash-sticker begon terug te mijmeren naar accessoires die auto’s vroeger te pas en te onpas sierden. Te pas als in een matzwarte motorkap om reflecties te vermijden of verstralers om donkere wegen te verlichten. Maar – gelukkig voor onze lachspieren – ook te onpas zoals de rubberen sleepstrip tegen statische elektriciteit, of achterruitspoiler met horizontale lamellen. Klaar om met verenigde gedachten een lijstje vergeten auto-addenda te compileren?

vergetenautoaccessoires

Om in de sfeer te komen, zocht en vond ik een oud beeld waarop een coupeetje met antenne-achtige hulpstukken achter de achterbanden te zien is. Geen communicatiemiddel voor buitenaardse wezens, maar volgens een bezoeker van het Autowereld-forum eerder een vergeten hulpmiddel om de afstand tot en hoogte van borduren in te schatten. Iets waar parkeersensoren vandaag nog altijd niet aan toekomen, ook al zijn ze toch wat discreter geworden…

Nu hoeven de door jullie geponeerde accessoires lang niet zo exotisch te zijn (al mag dat natuurlijk wel). Van hangers voor achteruitkijkspiegels tot nietszeggende Splash-stickers, anything goes – zolang ze maar uit het straatbeeld verdwenen zijn. Kortom: plunder je langetermijngeheugen naar alles wat je willens nillens verdrongen had en zwier het als de razende bliksem in de comments. Het nageslacht zal je dankbaar zijn.