Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Fiat 500 Barbie

Het rolmodel der blondjes, Barbie, verjaart vandaag: 50 kaarsjes staan er op de – gegarandeerd – roze geglaceerde taart. Het is niet aan haar te zien. Ze heeft nog steeds de allures, taille, haarkleur en boobs van toen ze 25 was. Bijzaak. Hoofdzaak: miss Barbie krijgt vanavond in Milaan van haar amore Ken – luistert hij naar de bijnaam Djivy? – eindelijk een wagen met stijl. Tijdens het Milanese apero-uurtje mag ze een barbieroze Fiat Cinquecento in ontvangst nemen. Andiamo a Milano!

Fiat 500 Barbie

Fiats 500 bekoort vooral vrouwen, dat was al klaar en duidelijk. Nog niet genoeg voor Fiat blijkbaar, want met deze Mattel-samenwerking rolt er een überoestrogeen exemplaar van de band, voor de vrouw der vrouwen. Eén met vloermatten van natuurlijke zijde, een handschoenkastje dat dienst doet als make-upkistje (inclusief lipgloss in verscheidene tinten, waarbij roze zeker niet zal ontbreken) en eindelijk – mijn lipgloss loopt meters uit wegens gebrek aan – verlichting boven het spiegeltje in de zonneklep. Maar glamour en style, zelfs in roze, kunnen niet zonder blingbling. Dat zagen ze ook in Turijn, dus bracht de fabrikant ook de nodige kristallen glinsters aan.

Fiat 500 Barbie

Toen ik mijn garagist vroeg naar de beschikbaarheid van een lichte pastelroze kleur, kreeg ik een verbaasd gegrinnik, gecombineerd met een onderzoekende blik richting mijn haardos als antwoord: “Nee, mevrouw, zoiets hebben we bij Fiat niet.” Nee, dat niet; knallend, verblindend, bijna afstotend barbieroze duidelijk wel. In de speelgoedwinkel althans, want de levensechte showcar gaat – gelukkig? – niet in productie.