Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

projectm

Het eerste en totnogtoe enige beeld van Bertone’s Project M door Jason Castriota

Jason Castriota. Rinkelt er al een belletje? Dan proberen we het hiermee: Ferrari 599GTB, Maserati GranTurismo, Glickenhaus’ Ferrari P4/5 en Maserati Birdcage 75. Niet mis voor een 34-jarige ontwerper als je het mij vraagt. En wel een die het net tot Hoofd Design van Stile Bertone heeft geschopt, het Italiaanse ontwerphuis dat zich recent in de kijker werkte met ultrageile Alfa Romeo BAT11. Castriota neemt zijn taak dan ook serieus en komt meteen met een supercar die tot zijn lancering op het Salon van Shanghai in april als Project M door het leven gaat – volgens ons een verwijzing naar het Maserati-chassis dat eronder schuilt. Ook de allereerste foto wijst in die richting met witte lak (net als de Birdcage) en een blauwe afdekhoes om samen de drietandkleur te vormen. Verder tasten we – net als de hele autogemeenschap – volledig in het duister. Want op een handvol video’s en het citaat “it’s a one-off street legal supercar” na is geen jota informatie bekend. Bijna verfrissend in tijden van florerende bedrijfsspionage, schietgrage autopaparazzi en meer roddels dan The Bold & The Beautiful ooit samendroomde…