Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wat heeft een dagelijks en ordinair, maar oh zo nuttig en gezond voorwerp als een tandenborstel nu in godsnaam gemeen met prachtige, snelle, strak ontworpen Pininfarina-wagens? Meer dan je denkt. Italiës eminente car designer-familie heeft zich namelijk over het ontwerp van het kleinood gebogen.

signal_500

U kent ze wel, de reclamecampagnes voor tandenborstels: afgelikte dames en heren vertellen met een onnatuurlijk witte lach, waarvan je de volgende dagen een gezichtsveld hebt vol met donkere stippen, hoe doeltreffend deze of gene tandenborstel niet poetst. Jaja, zelfs helemaal achteraan, in dat nest van bacteriën. Vooral op tv, minder in het straatbeeld. Signal gooit het roer om: vooral in het straatbeeld, minder op tv. Op elke hoek hangen tegenwoordig inktzwarte affiches met een afbeelding van hun laatste wapenfeit: Signal Style Tech, designed for performance. Gehandtekend: Pininfarina. De verpakking ziet er meer stylish uit, de tandenborstel is stoerder en – zo beweert Signal, telkens weer – doeltreffender dankzij de ultrafijne nek gesteund door een metalen ruggensteun, of beter neksteun.

We weten wat een persoon met die melodieuze familienaam kan. Meestal is het resultaat iets dat rondrijdt in de straten, er hoge ogen gooit en best een duit kan kosten. Zo was Pininfarina verantwoordelijk voor het design van o.a. de Maserati Quattroporte, Alfa Romeo 1600 Spider en de Ferrari’s Testarossa en Daytona, maar ook voor Ford (StreetKa), Peugeot, Citroën en andere meer toegankelijke merken haalden ze in Italië al hun tekenpen boven.

Blijft dit moois op vier wielen allemaal wat te kostelijk in tijden van ineenstortende aandelenmarkten en collectieve ontslagen en ben je tot dusver geen hoger bonusontvangend kaderlid op een of andere bank, geen paniek: kwijlen hoeft niet meer! Dankzij Signal kan je nu iets goedkoper een Pininfarina in huis halen. Of je er even veel bekijks mee zult hebben, is natuurlijk nog een andere zaak.

Platte commercie of hebbeding: de meningen over Pininfarina’s tandheelkundige zijspoor zijn ongetwijfeld verdeeld – en zoals steeds welkom in de commentaarbox onder dit artikel.