Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Waar zal ik beginnen? Bij de Bugatti EB110? De Veyron? Pagani Zonda? Koenigsegg CC? Of toch maar de KTM X-Bow we vorige week nog tijdens het Loeb/Everts-duel spotten? Stuk voor stuk supersporters die naast een blakende pk-gewichtsverhouding nog iets gemeen hebben: Loris Bicocchi. Een man met zoveel stuurtalent dat de verzamelde rijkunsten van deze redactie – wat zeg ik: van het hele autojournaille – zelfs niet in hetzelfde oliewegstelsel figureren. Maar daar heeft de geboren Italiaan iets op gevonden.

lorisbicocchi3

30 jaar aan de top van de auto-ontwikkeling hebben de Driving God namelijk doen inzien dat het tijd is om zijn kennis door te geven beter dan zijn vrouw ermee te vervelen: “‘I have now reached 50, an important age. An age where one is supposed to reflect on one’s life… I must confess that I have not done this; truth be told, I have spent my life in top gear.” Je zou er bijna medelijden mee krijgen. Maar midlifecrisis of niet – het resultaat van deze overpeinzing is de uiterst interessante Academy die Bicocchi binnenkort op het kombaancomplex van Nardó opent. Inclusief driedaagse test-opleiding.

lorisbicocchi2

Concreet ziet de cursus er als volgt uit. Dag één demarreert op de schoolbanken en focust op het planningswerk voor een nieuwe supersporter. Daarbij passeert alles van banden over onderstel en de combo motor/versnellingsbak de revue om uit te monden in een hoofdstuk over testmethodes dat kort in de praktijk gebracht wordt – “with the target of becoming familiar with the steering wheel, pedals, gearbox, brakes and the track” aldus Bicocchi.

Dagen twee en drie verlopen integraal op circuit waar cursisten het brein van hun leermeester ongegeneerd mogen plunderen. Die onderricht hen van zijn kant in de zwarte magie van banden, shocks, veren, anti-rolstangen, (toe)spoor en ga zo nog maar een technische encyclopedie door. Of anders: dit is geen rijschool of slipcursus in de klassieke betekenis van het woord, maar een geconcentreerde intro tot een carrière als (supercar)-tester.

lorisbicocchi1

Exacte cursusdata zijn er nog niet (van zodra ze bij ons industrie-contact binnenlopen, posten we ze in de commentaren) wat geïnteresseerden genoeg tijd laat om de nodige lires bij elkaar te sparen en over het volgende statement vanop LorisBicocchi.com te mijmeren: “Aspirazione: realizzare un mio progetto di supercar che ho già nel mio cassetto”. Wat zoveel betekent als: hij komt één dezer met zijn eigen supersporter. Toch geen midlifecrisis dan!?

[Foto’s: Autocar, Evo Magazine – Met dank aan car-nut voor de tip]