Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

“HOPPED-UP is the book for all friends of analog photography, analog technology and analog music.” En dat ben ik blijkbaar: mijn frigo steekt vol 35mm-rolletjes, ik heb geen flauw benul van hoe een GPS werkt en mijn buren duiken in de bomkelder wanneer de lampenversterker aan gaat. Kortom: “A piece of rock`n`roll born and bred!” zoals de thuisbasis van fotograaf David Biene platvloers stelt, en daar zijn we hier bij DRIVR wel voor te vinden.

hoppedup71

Biene behoort dus tot het uitstervende ras autofotografen dat bij analoge film zweert. Omdat het chemische proces van lichtgevoelige film en stinkende chemicaliën nog altijd iets heeft waar zelfs de beste fotoshoppers niet aan kunnen tippen. Bovendien zou een uit de kluiten gewassen digitaalcamera hopeloos door de mand vallen in het Gasser-milieu dat zich nog altijd in de fifties waant – of het nu over hun transport dan wel over hun voorkomen gaat. En dat heeft Biene in ware David Perry-stijl gedurende vijf jaar gedocumenteerd:

David Biene has an eye for the right moment, the photographs in this book are documentary at its purest, nothing is staged. The viewers get hooked without mercy by the intense and personal perspectives just like being there themselves. That’s what Biene tries to achieve. Play the book’s CD with original sound recordings of a race while looking at the photographs. And turn up the volume. Can you smell the gasoline? Now there is the night part of it, take the vinyl single that also comes with the book and play it, too. Feel the atmosphere. Sorry if you crave a can of beer right now, there just was no more space in the package…

Mijn exemplaar is in ieder geval al besteld – aan tijdelijke Early Bird Discount.
Hieronder tien redenen om exact hetzelfde te doen.

hoppedup1hoppedup2

hoppedup3hoppedup4

hoppedup5hoppedup6

hoppedup7hoppedup8

hoppedup9hoppedup10

[Copyright Foto’s: David Biene voor Hopped-Up]