Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Er valt wat te vertellen over BMW’s E26 project. Bijvoorbeeld dat de auto door Lamborghini gebouwd zou worden, maar uiteindelijk door Baur werd geassembleerd. Dat Giugiaro en BMW de zescilinder M1 voor Group 4 en Group 5 racerij hadden bedoeld toen het idee hen in ’76 ontsproot. Maar dat ze niet hadden gerekend op een wijziging van de regels. Opeens was de BMW M1 niet meer competitief. De tussen ’79 en ’81 gebouwde M1’s reden dan maar Procar, veelal in het voorprogramma van de Formule 1. What the heck – de BMW M1 blijft een sterk midden gemotoriseerd buitenbeentje dat heerlijk is om zien én om horen.

Historische beelden en geluiden uit Monaco van de Procar BMW M1 Cup: