Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Er moet bij de BBC ergens pure RON 98 in het drinkwater gesukkeld zijn. Niet alleen pakte het nieuwe Top Gear-seizoen afgelopen zondag als vanouds uit met steengoede en licht shockerende autotelevisie; de oudste openbare omroep ter wereld blijft ook juweeltjes van documentaires afleveren over vaderlands beste Grand Prix-piloten. Na de ten onrechte vergeten Richard Seaman en de enigmatische Jim Clark is het verhaal van de eveneens voortijdig aan zijn einde gekomen Graham Hill – vader van – aan de beurt. De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 is nog steeds de enige rijder die de Triple Crown of Motorsport heeft weten te behalen – het winnen van de drie meest prestigieuze races ter wereld: de Grand Prix van Monaco, de 24 Uren van Le Mans en de Indianapolis 500. Een portret van de legendarische piloot met de onafscheidelijke snor; misschien wel dé ultieme incarnatie van de gentleman racing driver.