Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

“Auto’s worden niet duurder” schreef ik in de vergelijkende test tussen een oldskool Impreza en zijn nieuwe tegenhanger – “alleen anders”. Bij nader inzicht hoort daar nog een kanttekening bij: auto’s worden inderdaad niet duurder, maar opties absoluut wel. Of zoals collega Pieter de overvloed aan peperdure extra’s omschreef: “Noem het tuning voor dummies, ik noem het briljante marketing”. Ook al zijn een heleboel van die opties nauwelijks briljant te noemen. Ziehier een overzicht van de vijf meest onzinnige accessoires zoals vandaag op een nieuwe wagen te krijgen.

5. Self-Parking

thumb_selfparkingEr is een heel goede reden waarom aspirant-chauffeurs eerst leren manoeuvreren en dan pas de baan op gaan: wie de dimensies van zijn voertuig niet kan inschatten, hoort niet sneller dan 3km/h te rijden. Maar toch zijn er blijkbaar mensen die hun rijbewijs gekocht/gekregen/gestolen hebben en een actieve parkeerassistent kunnen gebruiken; eentje die vaak nog niet op punt staat en bijwijlen meer schade dan de L-drager zelf aanricht…

4. Actieve Cruise-Control

thumb_actievecruisecontrolNet naast de prijzen maar al even onzinnig is de actieve cruise-control; een radarsysteem dat zich op de voorligger verankert om automatisch dezelfde snelheid (en tussenafstand) te hanteren – hoegenaamd om een nog rustgevendere rij-ervaring te creëren. Wat zoveel betekent als: je rijdt even onregelmatig als de ADHD’er voor je. Of je hebt de pech om Cedric in de Ardennen tegen te komen en de rollercoaster van je leven te beleven. Kotszakjes niet inbegrepen.

3. Verwarmd Stuurwiel

thumb_verwarmdstuurwielEen handpalm bevroren aan een metalen pookknop, dat hebben we ‘s winters al in de Peugeot 207RC voorgehad. Maar geklaagd over een stuur dat te koud zou zijn om vast te houden? In een breedgeschouderde 4×4 die bekend staat om zijn terreincapaciteiten? Dooslaggevend bewijs dat Range Rover het plot resoluut kwijt is en zich puur op een cliënteel van softies concentreert. Met onstilbare zweethanden dan nog.

2. Vingerafdruk-Herkenning

thumb_vingerafdrukherkenningNauwelijks ingevoerd en meteen weer afgevoerd: de vingerafdruk-herkenning zoals ontwikkeld voor Audi’s A8. Ongetwijfeld door de constatatie dat autodieven hun hand er niet voor omdraaien om er met de -err- hand van de eigenaar vandoor te gaan. En dat is een nieuwsbericht dat Audi liever niet op zijn naam had – ook al kwam het daar pas rijkelijk laat achter. Om niet te zeggen dat de technologie al klaar was toen iemand aan de alarmbel in Ingolstadt trok.

1. De Openometer

thumb_openometer1Met zo’n 1000 uren volle zon per Belgisch jaar, behoeft het geen uitleg dat de Openometer van Mini een gecompromitteerd idee is. Tenzij je natuurlijk vijf jaar na datum wil ontdekken dat het vooral regent in België, je nauwelijks 100 uur cabrio gereden hebt en die zuurverdiende centen beter in een Cooper S mét dak en koffer gestoken had dan in de meest onzinnige optie om ooit op een auto te verschijnen. Met (regen)stip.

Nog onzinnige opties? Aanvullingen meer dan welkom in de comments!

[Geïnspireerd op een stuk van Ben Oliver zoals recent verschenen in Car Magazine]