Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

OPGELET: Aan deze gastbijdrage hangt een disclaimer vast!

24 Hours Of Spa '09 - Practice & Qualifying

Dit weekend is het opnieuw zover: de Total 24 Hours of Spa. Vierde manche in het FIA GT kampioenschap en hoogmis voor de Belgische motorsport-fanaat. Tijdens de oefen- en kwalificatiesessies op donderdag werden de piloten en hun bolides alvast getrakteerd op een sterk staaltje Belgisch weer. Stortbuien zoals ze alleen te zien zijn tijdens de parade voor de Nationale Feestdag of op die zaterdagavond waar ook u net een barbecue met de vrienden gepland had.

De Vitaphone Maserati’s slaagden er nog net in om de snelste tijden op de klok te zetten alvorens de hemelsluizen tijdens de kwalificaties open gedraaid werden. Het Vitaphone team gaat met drie bolides het Ardense asfalt te lijf en gaat dan ook voluit voor de punten en het podium. Benieuwd of de SRT en PK Carsport Corvettes hier een stokje voor kunnen steken. Deze editie strijden Anthony Kumpen en Bert Longin elk in hun C6-R. Op de aanzienlijke lijst van Belgische teams en piloten valt ook de wagen met nummer 172 op: de Aston Martin DBRS9 van Barwell Motorsport. Aan het stuur vier Belgische piloten waaronder Koen Wauters en Jeffrey Van Hooydonk.

Zin in een weekendje motorsportplezier met de nodige randanimatie? Alle info is te vinden op www.total24hours.com. Tip: breng oordopjes, een paraplu, en een regenjasje mee.

[Foto: RideIndustries.be]