Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Over vier weken is het zover. Dan trekt ondergetekende erop uit voor wat broodnodige rust, mogen de collega’s het roer van DRIVR overnemen en kan ik eindelijk nog eens boek van voor- tot achterflap uitlezen. De vraag is alleen: welk boek? Spreekt voor zich dat het op één of andere manier aan onze passie te relateren moet zijn. Maar zelfs dan is het aanbod zo oneindig dat je er zonder tips nooit uit komt. Voel je mij al komen?

boekentips

Toegegeven, dit is niet de eerste keer dat ik om boekentips smeek. Tweeënhalf jaar geleden deed ik hetzelfde en kreeg pardoes Bultaco 250cc van Paul Snoek aangeraden door een redacteur van De Tijd. Alleen blijkt dat vergeelde boekje zelfs op rommelmarkten niet meer voorradig. Zelfde verhaal voor het recentere The Very Best of Russell Bulgin 1959-2002, het verzameld werk van wijlen topjournalist Bulgin, dat even zeldzaam is als solvabele bedrijven…

Dus heb ik mij maar verdiept in On the Road van Jack Kerouac (halverwege opgegeven omdat ik nog liever zelf een behangrol volzever dan 300 pagina’s zonder alinea’s te doorworstelen), These are the Days that must happen to you van Dan Walsh (van het beste wat ik ooit gelezen heb maar evenzeer een ontnuchterende les over mijn eigen, erbarmelijke schrijfstijl) en Sport Car and Competition Driving van Paul Frère (dat ik nog niet aangevat heb wegens een aaneenschakeling van katers in het spotgoedkope Hongarije).

Streep onder de som: ik heb dringend litteraire inspiratie nodig om Kroatië nog eens te doen knallen zoals het niet meer sinds 1991 gedaan heeft.

Dank voor jullie springstof.

[Thumb: Flickrino *sarahdippity]