Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Speluitgever Codemasters is wat we in het vakjargon ‘goed bezig’ noemen. Vorig jaar breiden de Britten met GRID een vermakelijk vervolg aan hun veelzijdige Race Driver-serie en onlangs nog haalden ze het Guinness Book of Records met FUEL, de postapocalyptische offroadracer die mag pronken met de grootste open speelwereld ooit (meer dan 14.400 km² aan vrij toegankelijk gebied). En alsof dat nog niet genoeg is: over een dikke maand ligt Colin McRae DiRT 2, het vervolg op mijn favoriete rallygame, in de winkels.

Colin McRae Dirt 2

“Een betere rallygame is er simpelweg niet te vinden”, besloot ik mijn bespreking van de eerste Colin McRae DiRT enkele maanden terug. Daar komt op 10 september dus hopelijk verandering in. Dankzij een nieuw dynamisch belichtingssysteem en geavanceerde modder- en wateranimaties moet het geheel er in ieder geval nog een stukje realistischer uitzien. Deze vernieuwingen hebben echter ook hun effect op de gameplay: nachtraces doen hun (her)intrede in de reeks en meer dan honderd afzonderlijke lichtbronnen kunnen tegelijkertijd de zichtbaarheid verbeteren of net beperken. Idem voor de water- en stofeffecten, die de voorruit tijdelijk haast ondoorzichtig kunnen maken – al merk je dat natuurlijk alleen wanneer je de races, zoals het hoort, vanuit de meticuleus nagebouwde cockpit van een van de vele beschikbare bolides afwerkt.

Colin McRae Dirt 2

Colin McRae DiRT 2 is de eerste game uit de reeks die verschijnt sinds de tragische dood van de voormalige wereldkampioen die zijn naam en expertise aan het spel verbond. Het is dus in de eerste plaats opgevat als een eerbetoon aan de overleden rallyheld – de R4-rallywagen die door hem ontworpen werd, is bijvoorbeeld opnieuw beschikbaar. Tegelijkertijd slaat de reeks een nieuwe richting in, met meer aandacht voor extreme sporten dankzij boegbeelden als Travis Pastrana en Ken Block. Die laatste nam ook McRae’s rol als adviseur over. Wie weet mag je zijn beroemde Gymkhana zelfs nog eens dunnetjes over doen…

Colin McRae Dirt 2

Of ook het imposante Pikes Peak weer virtueel werd nagebouwd, is nog niet bekend, maar uit de eerste gameplayfilmpjes blijkt alvast dat er genoeg rally-, rallycross-, rallyraid- en rally-wat-nog-allemaal-parcours voorhanden zijn. Het lijstje met racegames die je moét kopen dit najaar is dus net weer een tikkeltje langer geworden. Het goede nieuws is dat deze keer ook racefans zonder PlayStation 3 (voor Gran Turismo 5) of Xbox 360 (voor Forza Motorsport 3) aan hun trekken komen: DiRT 2 verschijnt op 10 september voor PS3, Xbox 360, Wii, PSP en Nintendo DS en tegen de kerstperiode ook voor pc.

Share Button