Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We kennen het allemaal. ‘s Nachts. Verlaten straten. Leuk speelgoed onder je kont. Een welwillende rechtervoet en enkele niet te versmaden bochten. Doorgaans de garantie voor een frisse cocktail rijplezier, ware het niet dat er zich af en toe letterlijk een spelbreker tussen wringt. Ditmaal niet de vrienden, maar allerlei klein konijnenwild, aangetrokken door twee onwaarschijnlijk interessante lichtbronnen en meteen voorbode voor spetterende actie, Tarantino-style

Roadkill

Ik vraag me dan steeds af: waarom wil een konijn per se onder mijn auto lopen? Vertellen diegenen die ooit door het oog van de naald kropen het dan het niet verder, de egotrippers? Aangetrokken door de twee lichtpunten en de motorronk huppelt hij z’n lijfje richting eersteklas fricasseebereiding, als hij geluk heeft…

Je moet in een flits de keuze maken: of je gaat voor een bruuske stuurbeweging zonder met zekerheid te weten wààr je precies eindigt, of je behoudt rotsvast je koers, klasseert het onmiddellijk daaropvolgende plopplop-geluid als ‘onvermijdelijk’ en prijst je koelbloedigheid de wereld in.

U hebbe het ongetwijfeld zelf nog onlangs meegemaakt. Aan welke roadkill-momenten denk je nog vaak terug? Slaap je er nu nog slecht door, heeft je bumper (of meer) er zwaar onder geleden, of heb je de nieuwe buit meteen riching pot verwezen? Deel het met ons!