Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het was al een tijdje rumoerig rond Noble. Ze zouden bezig zijn met een supercar die het de allersnelsten lastig zou gaan maken. Die auto heeft nu een gezicht en naam gekregen in de vorm van de M600 en wordt onthuld tijdens de Goodwood Revival van 19 tot 21 september (waar DRIVR trouwens aanwezig zal zijn).

4main3-4front_low_res

Dit kunststukje is niet alleen het mooiste, maar ook veruit het snelste uit de Noble-stal. De 650 trappelende paarden uit het 4,4 liter V8 twin-turbo blok brengen de M600 binnen drie seconden naar de 100. Voor een rustiger rijgedrag kan de bestuurder ook kiezen voor een motorsetting met 100 of 200 pk minder. Het koppel komt uit op een slordige 600 Nm. De topsnelheid ligt net boven de 360 kilometer per uur.

rear_doors_open_low_res

Met een gewicht van 1275 kilo (40% op de vooras, 60% achter) is de auto gemaakt om puur hard te gaan. Bestuurders moeten het stellen zonder luxe als ABS, ESP en andere elektronische veiligheidsvoorzieningen. De bedoeling van de makers was dan ook om een rijsensatie te creëren zoals een Ferrari of McLaren die biedt. Moderne supercars zijn schijnbaar te braaf in de ogen van de Engelsen. Leuk detail: de tractiecontrole is uitschakelbaar door middel van een knop die gebruikt wordt voor het lanceren van raketten in een Tornado-gevechtsvliegtuig.

tc_switch_low_res

De paardenkrachten en newtonmeters worden bedwongen middels een handmatige zesbak. Niet omdat ze bij Noble te lui zijn om zich te verdiepen in sequentiële bakken, maar omdat ze bijvoorbeeld de bak uit de Ferrari Enzo onbevredigend vonden functioneren. Schijnbaar is men niet vies van een lichte sneer naar de concurrentie. “Een goede handbak is net zo snel, makkelijker te onderhouden en beter voor het gevoel van de bestuurder”, aldus managing director Peter Boutwood. De Noble wordt in Engeland leverbaar voor ongeveer 233.500 euro. Productie zal plaatsvinden in een nieuwe fabriek en de eerste exemplaren moeten in november opgeleverd worden.

Aan jullie het oordeel:
kan de Noble M600 mee met het nieuwste wat Ferrari en Porsche te bieden hebben?

wheel_low_res
side_profile_low_res
front_profile_main_low_res
1_plan_view_low_res

interior_2_low_res
interior_1_low_res
dials_low_res
switches_2_low_res

En voor degenen die Noble nog niet kennen…